Kwakkel BV
01:43
10-08-2018

Sloopwerk of omgekeerd bouwen?

Is de term sloopwerk nog wel representatief voor de hedendaagse manier waarop wij onze werkzaamheden uitvoeren? Bij slopen wordt veelal gedacht aan stof, rotzooi en herrie. Kortom: aan overlast. Hier ligt meteen ook de uitdaging: de gewenste werkzaamheden uitvoeren en tegelijkertijd de overlast tot het minimale beperken. 

Het team van Kwakkel BV is dagelijks in de weer om invulling te geven aan de wensen van zijn opdrachtgevers. Een verscheidenheid aan opdrachten en projecten passeren de revue. Wetgeving, wensen en eisen veranderen en daarmee ook de werkwijze en inzet van machines en materieel. “Dit is een doorgaand proces binnen het bedrijf en we zoeken hierin naar oplossingen in samenwerking met onze vaste leveranciers en partners”, aldus directeur en eigenaar Herman Kwakkel, die in 1999 het bedrijf oprichtte. Sinds die tijd is er veel veranderd.

Kwakkel BV

Boor-, frees- en sloopwerk
Kwakkel BV voert een verscheidenheid aan projecten en opdrachten uit. Collega’s zijn dagelijks onderweg voor boor- en freeswerk in met name nieuwbouw. Ook met boor- en zaagwerk in beton zijn dagelijks collega’s in de weer. Renovatiesloopwerk is eveneens een tak van sport waar een grote groep collega’s zich dagelijks mee bezighoudt. Zowel in projectmatig als mutatieonderhoud van woningen en utilitair werk. Kwakkel BV verzorgt ook totaal- en deelsloop.

Energetische maatregelen
Momenteel worden er veel projecten uitgevoerd waar energetische maatregelen getroffen worden. Hier verwijdert Kwakkel BV de dakpannen, panlatten en tengels en in sommige gevallen ook het dakbeschot. Zo kan de dakdekker de volgende dag een geheel nieuw dak aanbrengen en doet elke partij datgene waar zijn specialisatie ligt. Bij deze projecten komt het ook voor dat Kwakkel BV het complete buitenspouwblad verwijdert, inclusief de eventueel al aanwezige isolatie.

Kwakkel BV

Anne Frankhuis
Herman Kwakkel: “Onze vakmensen houden zich eveneens bezig met meer specialistische werkzaamheden. Recent voerden we het sloopwerk in het Anne Frankhuis in Amsterdam uit.
Een uitdagend project waar we onder meer betonwanden, betonvloeren en prefab trappen verwijderden, terwijl het museum geopend bleef. We werkten in faseringen en stemden de uitvoeringsmethodes zodanig af, dat er minimale overlast was voor bezoekers, medewerkers en de directe omgeving.” 

Blokken van dik 900 kilo
Kwakkel BV beschikt over meerdere grote wandzagen waarmee uitdagende projecten op het gebied van zaagwerk worden uitgevoerd. Zo werden afgelopen jaar voor de uitbreiding van het Inntel Hotel in het centrum van Amsterdam onder meer grote vides gezaagd in de betonvloeren. De grootste had een afmeting van circa 14 bij 4 meter. Deze is gezaagd in een betonvloer van 60 centimeter dik. Blokken van dik 900 kilo per stuk zijn uit deze tweede verdiepingsvloer gezaagd en afgevoerd. Om overlast in het bestaande aangrenzende hotel te beperken, paste het team van Kwakkel BV de werktijden aan. Een mooi en uitdagend project waarbij ook de logistiek een belangrijk aspect was. 

Kwakkel BV

Kennis en ervaring
Steeds vaker wordt de kennis en ervaring die binnen het bedrijf aanwezig is, eerder in het proces ingezet om te komen tot een goed plan. “Een goede ontwikkeling”, vindt Sander van de Blankevoort, bedrijfsleider bij Kwakkel BV. “Samen kom je tot betere en haalbare plannen. En waarom zou je geen gebruikmaken van de kennis en ervaring die eerder al opgedaan is?”

Tekst: Kwakkel BV
Beeld: Kwakkel BV

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Projectinfo

Kwakkel BV
Gildestraat 20-A
8263 AH Kampen

T  +31 (0)38 332 59 70
F  +31 (0)38 333 54 66
info@kwakkelbv.nl
www.kwakkelbv.nl

Stedenbouw partners

VKSHotel Jakarta