Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sloop-/nieuwbouw binnen 20 werkdagen: Dura Vermeer viert 100e Blokje Om woning

Sloop-/nieuwbouw binnen 20 werkdagen: Dura Vermeer viert 100e Blokje Om woning

“Hoe zorg ik dat mijn huurders na de herstructurering van een buurt weer terugkeren naar hun woning?” op die vraag van WBO Wonen kwam Dura Vermeer Bouw Hengelo met een sloop-/nieuwbouwproduct dat slechts 20 werkdagen in beslag neemt, genaamd: Blokje Om. Inmiddels is de 100e woning opgeleverd en staan corporaties in de rij om samen met Dura Vermeer het verschil te maken.

“Samen met de opdrachtgevers, bewoners, partners en collega’s vierden wij afgelopen week de prachtige mijlpaal van de 100e Blokje Om woning.” zegt Jeroen de Blok, projectmanager bij Dura Vermeer. “Met dank aan het vertrouwen van corporaties WBO Wonen, ProWonen, WoonFriesland en Viverion hebben we Blokje Om naar een hoog niveau gebracht, waarbij de huurder centraal staat.”

Woningvoorraad op peil 

“Woningcorporaties hebben een grote uitdaging om hun woningvoorraad de komende jaren op peil te houden.” weet Jeroen. “Als renovatie- en nieuwbouwspecialist zijn we daarom erg trots dat we nu ook een bewezen sloop-/nieuwbouwproduct kunnen aanbieden. Als renovatie niet het gewenste resultaat biedt en bewoners aan hun plek gehecht zijn is Blokje Om het antwoord.”

Een overzicht van alle Blokje Om projecten waarmee de 100e woning bereikt kon worden, inclusief een doorkijk naar de aankomende projecten.

 

Minimaal overlast

Van een blokje met 2 woningen tot aan de herstructurering van een volledige buurt, alles is mogelijk. De duurzame nieuwbouw biedt een comfortabel en gezond binnenklimaat en is gebaseerd op houtskeletbouw. “Dat is gunstig, want hout is licht van gewicht, de inzet van zwaar materieel blijft hierdoor tot een minimum beperkt en achtertuinen blijven intact. Een hei-installatie is niet nodig want er wordt gebouwd op de bestaande fundering, overlast in de buurt is daarom minimaal.” aldus Jeroen.

“Huurders komen na een zeer korte tijd weer terug in een gloednieuwe woning op hun vertrouwde plek. Het behoud van de rust in de wijk, de mogelijkheid om woningopties te kiezen en kleine details zoals een brievenbus aan het bouwhek tijdens de uitvoering zorgen dat de bewoners het project als prettig ervaren.”

Houtskeletbouw

Veel tijd om de mijlpaal te vieren is er niet. Vanwege de grote vraag is het team druk bezig met de komende projecten voor woningcorporaties IJsseldal Wonen (4 woningen), Prowonen (12 woningen), Talis (220 woningen), Woonconcept (14 woningen) en Sité (37 woningen). Jeroen: “Door de groeiende vraag kunnen we het product verder optimaliseren en op nog grotere schaal industrialiseren. Onze ervaring met houtskeletbouw werpt haar vruchten af nu de markt steeds meer het belang van duurzame materialen inziet.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details