Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slimme, circulaire prefab oplossing voor de aanbouw…en meer
UNILIN Insulation FAS-element.

Slimme, circulaire prefab oplossing voor de aanbouw…en meer

Hoogwaardige, doordachte en pasklare oplossingen die met een scherp oog voor de wereld van morgen in eigen fabriek worden vervaardigd. Met de introductie van het nieuwe prefab SIP-systeem bewijst het Oisterwijkse bedrijf andermaal begaan te zijn met mens, milieu en toekomst. En dat heeft alles te maken met het circulaire karakter van dit modulaire concept dat zich vooral leent voor het snel en gemakkelijk realiseren van een aanbouw.

Bij UNILIN zijn ze dagelijks bezig met toekomstgerichte innovatie. Van goed naar beter, van beter naar best. Ook het onlangs gelanceerde SIP-systeem past naadloos binnen die filosofie. Sterker nog, met de presentatie van het bouwconcept maakt het bedrijf opnieuw een ferme stap vooruit op het vlak van duurzaamheid. “SIP, dat staat voor Structural Insulated Panels, is een uiterst slim en snel te bouwen droogbouwsysteem dat bestaat uit volledig herbruikbare componenten”, zegt Leon de Kok, commercieel directeur binnen UNILIN. “Een kenmerk dat op termijn voor al onze producten zal gelden. We zijn bij UNILIN intensief bezig het accent te verleggen van recycling naar hergebruik van onze producten. Voor de volle 100 procent. Geheel conform de richtlijnen voor circulair bouwen in 2030 en 2050.”

UNILIN Insulation SIP-elementen bijgebouw.

Kracht

Met het duurzaamheidsaspect zijn de USP’s van het SIP-systeem lang niet allemaal genoemd. Dat blijkt tijdens een bezoek aan de website van UNILIN. Hier zijn de voordelen en toepassingsgebieden van het concept tekstueel opgesomd en worden de toegevoegde waarden via graphics en een korte video ook nog eens visueel gemaakt. Na de uiteenzetting in woord en beeld is de kracht van het kant-en-klaar te leveren systeem zo klaar als een klontje. De lichte en sterke elementen van SIP garanderen niet alleen een luchtdicht eindresultaat, ze bieden ook bescherming, isolatie en constructie in één. Het meest unieke onderdeel vormen de drie verticale constructieve ribben. Deze zorgen voor een dermate grote stijfheid dat alle denkbare leidingen en afvoeren zijn in te frezen. “Zónder afbreuk te doen aan de sterkte van het geheel”, vervolgt De Kok. “Hierdoor kun je direct na de bouw al starten met de gewenste afwerking. Uittengelen van de voorzetwand van een gips- of gipsvezelplaat is dan niet meer nodig. En dat levert de nodige winst op: qua tijd, kosten én binnenruimte.” 

Veelzijdig

Het in losse componenten of als integraal geheel leverbare SIP-systeem is perfect geschikt voor het realiseren van een aanbouw aan een woning. In een handomdraai kan de woonkamer worden vergroot of een bijkeuken worden gecreëerd. Maar ook voor de bouw van onder meer garages, tuinhuizen, praktijkruimten, hobbyhokken, semi-gesloten carports en recreatiewoningen is het systeem ideaal. Waar SIP ook voor wordt ingezet, dankzij de expertise en servicegerichte aanpak van UNILIN is de klant altijd verzekerd van een complete oplossing op maat. Inclusief alle toebehoren, zoals schroeven en keilbouten. “We verzorgen de tekeningen, de berekeningen en het complete montageplan”, aldus De Kok. “Het systeem kan eventueel worden gecompleteerd met een prefab dakkap van UNIFAS en zelfs een ruwbouw dakkapel. Ook voor speciale, aanvullende wensen hebben we alles in huis.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details