Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slim sloopwerk zorgt voor stevige studentenflats
Het sloopwerk in volle gang. (Beeld: Rogier Bos)

Slim sloopwerk zorgt voor stevige studentenflats

Studentenflats met verouderde gevels, waardoor het aanzicht achteruitgaat. Dat vraagt om een grote renovatie en daar was Van Reeuwijk BV klaar voor. “We werken vaker samen aan grote projecten met hoofdaannemer Van Wijnen, dus we waren blij dat we weer van de partij mochten zijn”, vertelt mede-eigenaar Niels Bruijniks.

Erwin Bruijniks kocht 12 jaar geleden Van Reeuwijk BV over, en tegenwoordig runt hij het bedrijf samen met zijn zoon Niels. “Van oorsprong waren we een boor- en zaagbedrijf, maar ik zag liever een breder pakket aan diensten. Daarnaast werk je in andere vakgebieden, zoals renovatie, ook veel samen met mensen en dat maakt het werk uitdagend en leuk.”

Voor Van Reeuwijk staat er één ding centraal in het werk: je woord houden. “Wij zorgen ervoor dat we linksom of rechtsom het werk leveren dat we beloven. Ook als er onvoorziene uitdagingen in een project zitten.”

Risicovolle gevel

Er waren uitdagingen genoeg bij het sloopwerk aan de studentenflats. “Je weet pas werkelijk hoe de constructie van een gebouw eruitziet als je de gevel openmaakt. We moesten balkons verwijderen, maar op welke punten maak je die los? Al met al forse risico’s. Er was asbest aanwezig in de eerste toren, en ondanks de asbestinventarisatie kun je het materiaal altijd tegenkomen. Daarom is het belangrijk dat je personeel vakbekwaam is en asbest op tijd herkent.”

“Uiteindelijk zijn wij verantwoordelijk voor de asbestsanering, het inpandige sloopwerk en later de sloop van de gevel”, legt Niels Bruijniks uit. Een uitgebreid, maar logisch pakket als je het hem vraagt. Erwin Bruijniks vult aan: “In ons werk zijn dat drie logische componenten om te combineren. Het is beter als daar één aanspreekpunt voor is. Minder schakels in het proces, betekent ook minder communicatiefouten.”

Frisse blik

De renovatie is in volle gang en het nieuwe aanzicht van de studentenflats wordt veel beter. “Met zo’n centrale plek in de stad, en de hoogte van de torens, is het belangrijk dat het er goed uitziet. Als het project is afgerond, zijn de torens weer een aanzicht voor de stad!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details