Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slim bekistingsconcept voor The Terraced Tower

Slim bekistingsconcept voor The Terraced Tower

The Terraced Tower, een ontwikkeling van Provast, verandert per verdieping van vorm. Met verspringende vloer­randen én een bouwlocatie in hartje Rotterdam zorgt dat voor een bijzondere uitdaging. Doka ontwikkelde hiervoor een slim bekistingsconcept.

In het centrum van Rotterdam verrijst The Terraced Tower; een nieuwbouw die zich kenmerkt door verspringende terrassen. De nieuwbouw omvat 86 koopappartementen en 258 huurappartementen evenals een ondergelegen parkeergarage met 212 plekken. De woontoren is gesitueerd aan de Boompjes, waar hijsbewegingen niet zijn toegestaan. De volledige bouwplaatslogistiek moet daarom via de achterzijde van het gebouw worden geregeld. Doka ontwikkelde in opdracht van BESIX Nederland een bekistingsconcept dat met alle kenmerken van het gebouw rekening houdt.

Kelder en onderbouw

De wanden en kolommen van de onderbouw van de nieuwbouw worden gerealiseerd met behulp van Doka’s Framax bekistingssysteem. Het Xsafe Plus werkplatform garandeert daarbij een veilige werkmethode. Het Framax-systeem wordt gecombineerd met het Dokaflex vloerbekistingssysteem waarmee vloeren snel, eenvoudig en flexibel te bekisten zijn. Voor de ondersteuning van de vloeren en wanden wordt vertrouwd op de Staxo100-ondersteuning. Ter plaatse van de liftkern en het trappenhuis wordt bovendien gewerkt met hefvlonders.

Snel en flexibel tafelsysteem

De verspringende terrassen, uitkragingen en verspringende vloerranden zorgen voor de nodige hoofdbrekens tijdens de ruwbouw. Een slimme oplossing bieden de Truss-tafels in combinatie met Dokaflex, Staxo 100 en Framax. De Truss-tafelbekisting is relatief licht en wordt snel en flexibel opgebouwd. De tafels ondersteunen de uitkragingen in de standaardbeuken; voor de hoeken van het gebouw worden de tafels aangevuld met Mini Truss-tafels. Nadat het beton is gestort en uitgehard, kan het complete Truss-systeem met de kraan en lier worden verplaatst.

Doka Truss is 100 procent compatibel met het Staxo 100-systeem en Dokaflex. Door de beperkt toegestane kraaninzet wordt aan de niet-bereikbare delen aan de voorzijde gewerkt met Dokaflex en Staxo100. Uit oogpunt van veiligheid wordt aan de kant van de Boompjes gebruik gemaakt van het veiligheidsscherm Xclimb60 van Doka.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details