Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Sligro | Deventer

Sligro | Deventer

Beter, snel en duurzaam gaan hand-in-hand bij nieuwbouw horecagroothandel

Op A1 Bedrijvenpark Deventer realiseert Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V. een nieuw bezorgservice distributiecentrum voor horecagroothandel Sligro. Het pand voldoet aan de eisen van Sligro, BREEAM-label ‘Outstanding’ en heeft een snelle bouwtijd.

“In het derde kwartaal van 2018 raakten we bij dit project betrokken”, vertelt commercieel projectmanager Evert Veerman van Aan de Stegge Twello. “Sligro wenst een landelijke, eenduidige aanpak. Daarom bezochten we, als referentie, een aantal eerder gerealiseerde Sligro-projecten. Vervolgens adopteerden we de bouwplannen. Daaraan voegden we onze waarde toe, in de vorm kennis en kunde, het faseren en het in 3D modelleren van het plan.”

Ontwerp gebaseerd op processen
Sligro Deventer heeft een oppervlakte van 22.500 vierkante meter. Het pand is ontworpen door Omni Architecten en heeft een duidelijke Sligro-signatuur. “Het ontwerp is vooral functioneel en gebaseerd op de bedrijfsprocessen”, zegt Veerman. “Zo heeft Sligro te maken met koelen, vriezen, droge kruidenierswaren en emballagebeheer, in combinatie met expeditie.” In het pand bevinden zich een vriescel van 4.430 vierkante meter, een koelcel van 1.900 vierkante meter, opslagruimten voor droge kruidenierswaren, assemblage en een gekoelde multifunctionele expeditie. Ook zijn er kantoorruimten op de eerste verdieping inclusief werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. De 39 laad- en losdocks liggen aan de voorzijde van het pand.

BREEAM ‘Outstanding’
Duurzaamheid loopt als rode draad door het nieuwbouwproject. Zo koos Sligro bewust voor A1 Bedrijvenpark Deventer, dat tot de groenste bedrijvenparken van Nederland behoort. Het park bestaat voor veertig procent uit water en groen en heeft geen gasaansluiting. Windmolens langs de A1 zorgen onder meer voor de energievoorziening. Veerman: “Het pand van Sligro voldoet aan de eisen van BREEAM ‘Outstanding’. Slimme, doelmatige en efficiënte engineering vormt hierin de basis. Verder passen we tastbare, bewezen duurzaamheidsmaatregelen toe. Denk aan hoogwaardige isolatie, LED-verlichting en moderne, duurzame technieken. Zo wordt het gebouw verwarmd met restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie.”

Horecagroothandel Sligro

Korte bouwtijd
De uitvoeringsfase staat voor een groot deel in het teken van de planning. De oplevering aan Sligro is gepland medio 2019. Terugrekenend betekende dit dat het grondwerk half december 2018 al moest starten. “De contracten waren toen nog niet officieel getekend”, zegt Veerman. “We konden daar echter niet op wachten. Een week na de start van het grondwerk lagen de palen al op de werf, om direct verwerkt te worden. De korte bouwtijd vereist dat we de planning flink in elkaar drukken en werkzaamheden parallel laten lopen. Samen met onze bouwpartners, plus de leveranciers van Sligro werken we volgens de lean-methode. We stemmen alle werkzaamheden naadloos op elkaar af en houden elke ochtend een daily stand. Bouwen wordt op deze manier assembleren.”

Elkaar naar een hoger niveau tillen
Inmiddels zitten de heipalen en fundering erin, de staalconstructie staat, de gevelbekleding en het dak zijn aangebracht en de vloeren zijn gestort. In het gebouw legt Aan de Stegge Twello de laatste hand aan de afbouw. Verder wordt hard gewerkt aan de inrichting van het buitenterrein. “Ondanks de strakke planning verloopt het werk voortvarend”, zegt Veerman opgetogen. “Dit is mede te danken aan de goede samenwerking, waarin we elkaar naar een hoger niveau tillen. Wij vanuit 45 jaar kennis van bouwen, Sligro vanuit de ervaringen met de eerder gebouwde vestigingen. Het leuke is dat we deze samenwerking kunnen voortzetten en verduurzamen. We hebben inmiddels opdracht gekregen voor de realisatie van Sligro Maastricht. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details