Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Slanke vloerconstructie voorgrote overspanningen
De ideale oplossing voor projecten waarbij een slanke en lichte vloerconstructie gewenst is.

Slanke vloerconstructie voorgrote overspanningen

Prefab-vloerelementen met veel voordelen

Reppel kwam al vroeg in beeld bij het project Maranathakerk. De keuze van de architect en de hoofdconstructeur viel op het gepatenteerde, vrijdragende LEWIS Steel Frame Concrete Floor-systeem. “De ideale oplossing voor projecten waarbij een slanke en lichte vloerconstructie gewenst is.”

De Maranathakerk werd voorzien van het LEWIS Steel Frame Concrete Floor-systeem.

In de kerk moest een nieuw casco komen en er werd gezocht naar een lichte oplossing. De LEWIS  Steelframe Concrete Floor bestaat uit geprefabriceerde elementen: een gesloten stalen frame van C-profielen die zijn ingestort in een gewapende betonschil. Met dit vloersysteem kunnen grote overspanningen tot wel vijftien meter gemaakt worden. De vloer is ook meteen de plafondplaat voor de onderliggende verdieping en in de C-liggers zitten gaten voor het installeren van leidingwerk. Het geheel wordt tot slot afwerkt met een akoestisch ontkoppelde LEWIS-topvloer. Reginald van Dooremalen van Reppel: “Ons engineerings- en productietraject is opgestart toen uiteindelijk Triplets Vastgoed het kerkgebouw kocht en mocht starten met de herontwikkeling ervan.”

Reppel leverde in de Maranathakerk zo’n 1.100 m2 LEWIS Steelframe Concrete Floor voor de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping en zo’n 230 m2 aan overige LEWIS-vloeren. De vloeren worden toegepast in combinatie met de staalframe wanden van Rebuild-it.  

Brandwerendheid en geluidsisolatie

“Omdat er appartementen in het gebouw komen, zijn ook de brandwerendheid en geluidsisolatie van de vloeren belangrijk. Dit systeem voldoet aan alle eisen voor appartementsvloeren. Daarnaast heeft de vloer een slanke opbouw. In de Marana-thakerk is bij een vrije overspanning van 4.200 mm de dikte van betonschil tot en met topvloer slechts 35 cm. Daarmee is hij ruimtebesparend, maar ook licht. Uiteindelijk weegt de vloer zo’n 300 kilo per m2 en daarbinnen is geluid, brandwerendheid en leidingwerk afgedekt.”

Voor ieder project een slimme oplossing

Het was de eerste keer dat Reppel samenwerkte met deze opdrachtgever, maar niet de eerste keer in een kerkgebouw. Eerder werd bijvoorbeeld de Pauluskerk in Den Haag voorzien van dit vloersysteem en ook de HODY staalplaatbetonvloeren worden regelmatig toegepast bij transformaties van kerkgebouwen. Van Dooremalen: “Bij zulke projecten, waar wordt gekeken naar slimme vloeroplossingen en waarbij opbouwhoogte en gewicht belangrijk zijn, kunnen wij het juiste systeem adviseren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details