Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Simonshaven, Rotterdam | Minder energieverbruik, meer comfort

Simonshaven, Rotterdam | Minder energieverbruik, meer comfort

Als partner van Willems Vastgoedonderhoud beglaast Alhra Glas de 490 portiekwoningen van project Simonshaven in Rotterdam-Zuid. De glasspecialist levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de woningen.

“We dragen bij aan de resultaatgerichte samenwerking tussen Willems Vastgoedonderhoud en woningcorporatie Woonstad”, zegt Bedrijfsleider René Caumo van Alhra Glas. “Wij denken vanaf het voortraject mee in marktconforme oplossingen, waarmee het beoogde resultaat bereikt wordt.” 

Twee opties
Willems Vastgoedonderhoud benaderde Alhra Glas in december 2017 voor project Simonshaven, met de vraag: welke energiesprong is maximaal haalbaar tegen een realistisch kostenplaatje? Alhra Glas onderzocht de mogelijkheden en kwam met twee opties. Woonstad koos voor de optie met HR++ glas. Voor de andere optie, met triplebeglazing, moesten de kozijnen flink aangepast worden. De kosten voor deze optie kwamen een stuk hoger uit.

Alhra Glas

HR++ glas en ventilatieroosters
In totaal vervangt Alhra Glas maar liefst 6.700 vierkante meter oud isolatieglas door HR++ glas. Dit betreft alle vaste beglazing, plus een gedeelte van de draaiende delen. Caumo: “Een groot deel van de draaiende delen, zowel ramen als deuren, worden door Willems Vastgoedonderhoud geheel vervangen. De draaiende delen die blijven zitten, voorzien wij van nieuwe beglazing.” Alhra Glas brengt tevens 1.996 zelfregulerende ventilatieroosters aan. Omdat er twee woonblokken pal aan een industrieterrein liggen, worden deze als extra nog eens voorzien van geluiddempende roosters.

Effectief treintje
De 490 woningen van project Simonshaven zijn verdeeld over twaalf blokken met portiekwoningen. Elke portiek omvat zes woningen. Sinds de start van de werkzaamheden, in juni dit jaar, nemen de monteurs van Alhra Glas drie woningen per dag voor hun rekening. Caumo: “Per woning halen we alle oude ruiten eruit, we maken de sponningen schoon en zetten vervolgens het nieuwe glas en de roosters erin. Van elke portiek nemen we eerst de bovenste woningen mee en zakken dan per woonlaag naar beneden. Dit doen we met negen monteurs, die gezamenlijk een effectief treintje van werkzaamheden vormen. Alleen met de juiste monteurs is een sneltrein mogelijk, zonder de juiste mensen wordt het een stoptrein.” 

Alhra Glas

Tot in de puntjes
Logistiek gezien bereidt Alhra Glas alles tot in de puntjes voor. “Met drie woningen per dag moet er voortdurend materiaal op de bouwplaats aangevoerd worden”, zegt Caumo. “Die bouwplaats is echter zeer beperkt. We hebben te maken met smalle straten, waar de bewoners ook gewoon hun auto willen parkeren. We willen de bewoners zo min mogelijk en zo kort mogelijk tot last zijn. Daarom laten we de ruiten vanaf de fabriek op een speciale manier op de bokken zetten, zodat een Manitou ze bij aankomst op de bouwplaats direct kan oppakken en op de steiger kan plaatsen.” 

De juiste monteurs
Ook in de woningen houden de monteurs van Alhra Glas zo veel mogelijk rekening met de bewoners. Caumo: “We kijken van tevoren goed voor welke bewoners we de werkzaamheden gaan verrichten. In deze wijk woont een multiculturele groep bewoners. Onze jongens komen elke dag in een andere cultuur terecht, met andere verwachtingen. Dit vraagt van hen dat zij continu schakelen. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Het is aan ons om de juiste jongens op dit werk te zetten, zodat zij en de bewoners zich prettig voelen.”

Alhra Glas

De helft van het werk is al voltooid.

Eén team, één taak, één missie
Inmiddels heeft Alhra Glas ruim driehonderd woningen beglaasd. Met meer dan de helft van de werkzaamheden achter de rug, kijkt Caumo alvast tevreden terug: “Samen met Willems Vastgoedonderhoud en de andere partners vormen we echt één team. We zijn goed op elkaar ingespeeld en helpen elkaar. Ons gezamenlijke motto is dan ook: één team, één taak, één missie. Dat komt de voortgang en de sfeer op het werk ten goede. Naast alles zijn wij er ook supertrots op dat we, als Rotterdams bedrijf voor een Rotterdamse opdrachtgever, mogen bijdragen aan dit schitterende project ‘op Zuid’.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details