Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

SEGRO Logistics Centre Venray: Innovatief en BREEAM ‘Outstanding’ distributiecentrum voor single en multi-tenant verhuur

LOW_©Sepp_ASK_Segro_Venray_02
Voor de gevelafwerking is gekozen voor beton- en sandwichpanelen in combinatie met duurzame en brandvertragende houten details.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | ASK Romein Bouw

14 juli 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Logistiek dienstverlener CEVA Logistics Netherlands heeft begin maart haar intrek genomen in een nieuw en hoogwaardig distributiecentrum van 43.500 vierkante meter op industrieterrein De Blakt in Venray. Het nieuwe DC met warehouses, mezzaninevloeren en kantoren is gelegen op één van Europa’s logistieke hotspots, op een zichtlocatie aan de A73 en N270 en is zowel per boot, vrachtwagen, trein als vliegtuig eenvoudig te bereiken. In opdracht van de pan-Europese belegger en ontwikkelaar SEGRO werd de nieuwbouw gerealiseerd door ASK Romein Bouw uit Roosendaal. Uitgangspunt hierbij was niet alleen de hoogste BREEAM-norm, maar ook een logistiek centrum voor single én multi-tenant verhuur.

Het nieuwe DC met warehouses, mezzaninevloeren en kantoren is gelegen op één van Europa’s logistieke hotspots.

ASK Romein Bouw heeft alle kennis, kunde en kwaliteit in huis om (complexe) projecten van constructie tot en met oplevering feilloos te realiseren. De innovatieve partner en ontzorgende bouwer denkt graag vanaf een vroeg stadium mee in oplossingen om de functionaliteit en duurzaamheid van gebouwen naar het allerhoogste niveau te tillen. “Ook in dit project waren wij al vroegtijdig betrokken”, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. “Wij hebben het esthetische ontwerp van ingenieurs- en architectenbureau DENC vertaald in een uitvoeringsontwerp. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met de eisen en wensen van SEGRO, maar ook met de randvoorwaarden die verbonden waren aan het feit dat direct naast het perceel een woonboerderij staat. De bouw moest volgens een strakke planning worden uitgevoerd, maar ook daar draaien wij onze hand niet voor om.”

De nieuwbouw bestaat uit twee verhuurbare warehouses met een vrije hoogte van 12,40 meter en een maximale stockagehoogte van 12,20 meter.

Duurzame houten details

“SEGRO Logistics Centre Venray heeft een fundering op staal”, vertelt Tom Kropf, Commercieel Directeur van ASK Romein Bouw. “De nieuwbouw bestaat uit twee verhuurbare warehouses: één van 19.000 vierkante meter en één van 21.000 vierkante meter. Beide warehouses beschikken over een vrije hoogte van 12,40 meter, een maximale stockagehoogte van 12,20 meter en een vrije hoogte onder de mezzaninevloeren van 4,80 meter. Daarnaast zijn zij beiden voorzien van 20 dockdeuren.” Voor de gevelafwerking is gekozen voor beton- en sandwichpanelen in combinatie met duurzame en brandvertragende houten details. “Dankzij een lichtstrook kan daglicht tot ver in de warehouses naar binnen dringen.” Rond het gebouw zijn ruim voldoende parkeerplekken voorzien: 264 plekken voor personenauto’s en 12 plekken voor vrachtwagens.

De vrije hoogte onder de mezzaninevloeren is 4,80 meter.

Groen, duurzaam en innovatief

In de landschapsinrichting is veel aandacht besteed aan groen, vertelt Kropf. “Op het buitenterrein is ruim 2.500 vierkante meter aan groene en bloemrijke begroeiing aangeplant. Daarnaast zijn de looproutes op het terrein met groen geaccentueerd.” Ook bij het ontwerp en de bouw van het DC zelf stond aandacht voor groen, duurzaamheid en innovatie centraal. “Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan een reductie van CO2-uitstoot, het beperken van de energiekosten van de huurder en het welzijn van de eindgebruikers. Op het dak van de nieuwbouw liggen zonnepanelen, die zijn gekoppeld aan een energieopslagsysteem. Dankzij dit batterijsysteem kan CEVA Logistics Netherlands op elk moment van de dag over haar eigen, duurzaam opgewekte energie beschikken.” Michielsen: “Zowel de warehouses als de kantoren zijn voorzien van vloerverwarming, vloerkoeling en LED-verlichting. Ook zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen geplaatst. Om gebruikers extra te faciliteren, zijn Smart Building technologie en Internet of Things toepassingen toegevoegd.”

Dankzij een lichtstrook kan daglicht tot ver in de warehouses naar binnen dringen.

Veilig werken

Net als ASK Romein Bouw hecht SEGRO enorm veel belang aan veilig werken. “Met behulp van toolboxmeetings met onze bouwplaatsmedewerkers benadrukken we het belang van veilig werken en het correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook besteden we veel aandacht aan orde en netheid op de bouw”, aldus Kropf. “Voor het betreden van onze bouwplaatsen is een toegangspas vereist. Hierop wordt strikt gecontroleerd, wat tevens geldt voor de VCA-certificering van de bouwplaatsmedewerkers. Naast onze eigen controles, voerde in dit project ook SEGRO regelmatig safety-audits uit om het veiligheidsbewustzijn én de veiligheidscultuur op de bouw naar het allerhoogste niveau te tillen.”

Bouwinfo
 • Opdrachtgever SELP Venray B.V.
 • Ontwikkelaar en belegger SEGRO
 • Huurder CEVA Logistics Netherlands
 • Architect DENC
 • Aannemer ASK Romein Bouw
 • BREEAM-expert W4Y adviseurs
 • Installaties DKC (W) en JWR (E)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details