Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Schone ruimtes dankzij antibacteriële coating
Wat voor ventilatie een gebouw ook heeft, Panflex heeft altijd een oplossing op maat.

Schone ruimtes dankzij antibacteriële coating

Zeker in ruimtes waar veel mensen dicht bij elkaar zitten, is het zaak om de vieze lucht af te voeren en te vervangen door frisse lucht. Zeker nu, in tijden van corona, weten we hoe belangrijk het is om goed te ventileren.

Flexibele ventilatieslangen met een antibacteriële coating voorkomen dat bacteriën en schimmels in de lucht terecht komen. Panflex werkt hiervoor met nanozilverdeeltjes die een zuiverende werking hebben. Panflex is dé specialist op het gebied van flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen. “Het nanozilver is volkomen veilig, niet giftig en heeft geen geur. Het heeft ook geen schadelijke effecten op het milieu”, vertelt Henry Kale, accountmanager bij Panflex. Binnen ziekenhuizen wordt het al langere tijd toegepast, bijvoorbeeld in vloeren, klinken en schakelaars. Het is dan ook al langer bekend dat zilverdeeltjes effectief werken tegen meer dan 600 ziekmakende bacteriën, schimmels, gisten en parasieten. Doordat het zilver giftig voor hen is en hen direct doodt, kunnen zij geen immuniteit ontwikkelen. “Het product bestaat al heel lang, maar werd nog niet op deze manier in ventilatietechnieken toegepast”, gaat Kale verder. “De zilverdeeltjes zijn ingekapseld in een polymeercapsule, waardoor ze niet vrij kunnen komen en niet vergaan.”

Akoestische slangen

Panflex levert diverse producten aan groothandels, zoals ventilatieslangen met of zonder isolatie, met of zonder antibacteriële werking en met of zonder geluidsdemping. Want ook dat laatste is iets wat erg belangrijk is, weet Kale. “We hebben akoestische slangen die minuscule kleine gaatjes bevatten aan de binnenmantel, waardoor het geluid geminimaliseerd wordt. Daarnaast geven we advies over hoe geluidsoverlast voorkomen kan worden. De lage tonen van het motorgeluid van de ventilatie-unit bestaan bijvoorbeeld uit lange golven. Wij adviseren een demper van een meter, dan kunnen de lage tonen de wanden goed raken en worden ze op die manier door de slang geabsorbeerd. Hoge tonen komen bijvoorbeeld tot stand bij praten. Die hebben kortere golflengten en moet je dus opvangen met een kortere demper of slang.”

Ook hieruit blijkt weer: iedere situatie is anders en dus is er steeds sprake van maatwerk advies. Panflex is een Nederlands bedrijf met een Nederlandse productielocatie, waardoor zij snel kan schakelen in het leveren van maatwerk, legt Kale uit. “We hebben voor elke situatie een oplossing en is die er niet, dan zorgen we ervoor dat die er komt.”

Boost voor het bedrijf

De producten die Panflex produceert, zijn verkrijgbaar bij diverse groothandels, maar je kunt ook direct bij het bedrijf terecht voor advies. Naast scholen- en woningbouw levert het bedrijf maatwerk voor de utiliteitsbouw, machinebouw en scheepsbouw. Heeft een klant of installateur vragen, dan zijn de medewerkers altijd bereid om deze te beantwoorden. Het bedrijf heeft al meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van hoogwaardige, flexibele slangen.

Sinds begin 2020 is Panflex een zusterbedrijf van Klemko en Maskate. Kale: “Dat heeft het bedrijf een flinke boost gegeven. Er wordt geïnvesteerd in nieuwe machines en ook de buitendienst is uitgebreid. We kijken met een positief gevoel en veel ambitie naar de toekomst.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details