Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Samenwerking en vertrouwen zorgen voor soepel verloop uitbreiding’

‘Samenwerking en vertrouwen zorgen voor soepel verloop uitbreiding’

In 2013 was Klimaatservice Holland betrokken bij de nieuwbouw van Nature’s Pride in Maasdijk. In samenwerking met onder andere De Vries en Verburg en Van Kempen Koudetechniek werd een duurzaam, efficiënt en gebruiksvriendelijk pand gerealiseerd. Nu werken deze partijen, samen met Mansveld Elektrotechniek, in bouwteamverband samen aan de uitbreiding van het pand.

“Binnen het bouwteam zijn we verantwoordelijk voor de W-installaties”, vertelt Willem Sterkenburg, afdelingshoofd van de ontwerp- en calculatieafdeling van Klimaatservice Holland. “Hieronder vallen de luchtbehandeling, het loodgieterswerk, de persluchtinstallatie, de regelinstallaties en de verwarming, koeling en ventilatie van de kantoorruimtes. De verwarming is afkomstig van de restwarmte uit de koelinstallatie van Van Kempen Koudetechniek.” De W-installaties voldoen aan de eisen van BREEAM-NL ‘Excellent’. Ze zijn vergelijkbaar met die van de bestaande bouw, maar werken onafhankelijk.

Sprinklerinstallaties

“Gedurende het ontwerptraject bleek dat zowel de uitbreiding als het bestaande deel voorzien moesten worden van een sprinklerinstallatie”, vervolgt Sterkenburg. “Voor het bestaande deel is dit een behoorlijke logistieke uitdaging. Daar moet het proces immers gewoon doorgaan. De inpassing van de sprinkler in het bestaande deel loopt parallel aan de nieuwbouw, zodat bij oplevering het volledige pand voorzien is van sprinklers en er één installatie ontstaat. De sprinkler in het bestaande deel is dan ook een vrijwel losstaand project geworden. Onze partner Aqua+, met wie we deze uitdaging aangaan, geeft hier op uitstekende wijze invulling aan.”

Vertrouwen

De W-installaties, inclusief de sprinklers, bevinden zich in de afrondende fase. In september dit jaar volgt de oplevering. Sterkenburg: “Ondanks de tijdsdruk verlopen de werkzaamheden soepel. De samenwerking binnen het bouwteam is prettig. Bovendien krijgen we van Nature’s Pride alle vertrouwen om van de uitbreiding iets moois te maken. Daarin gaan we zeker slagen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details