Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Overig

‘Samenwerken van engineering tot oplevering’

De installatiewerkzaamheden voor het DC van DSV in Tholen worden uitgevoerd door Van Haren Installaties (W) en Op het Veld...

ophetveld_nov2019_03-kopieren

29 mei 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De installatiewerkzaamheden voor het DC van DSV in Tholen worden uitgevoerd door Van Haren Installaties (W) en Op het Veld Elektrotechniek (E), partijen die elkaar vonden in de realisatie van DSV Venlo. “Een vergelijkbaar gebouw­concept, maar ‘Tholen’ is nog groter en heeft uiteraard de uitdagingen van een volledig gasloze uitvoering”, zeggen Robert Jans (Van Haren) en Roel de Vlieger (Op het Veld). “Dankzij de goede samenwerking binnen het bouwteam kunnen wij dit project ook naar omstandigheden volgens planning realiseren.”

DSV Tholen wordt all-electric/zonder gasaansluiting uitgevoerd. Het complete ontwerp is een eigen ontwerp van Van Haren Installaties. De vijf hallen van het 93.000 m² tellende warehouse worden geklimatiseerd met behulp van luchtwarmtepompen (VRF) in combinatie met een JET-systeem, zorgend voor een gelijkmatige temperatuur in de hallen. Een hechte samenwerking tussen E en W is dus aan de orde, zowel in de engineering als tijdens de uitvoering. “De warmtepompen hebben een grote elektrische aansluiting, waardoor de samenwerking met de elektra van groot belang is”, zegt Robert Jans, projectleider bij Van Haren Installaties. In de regel is een W-installateur al vroeg actief op locatie, en dat heeft ook de nodige voeten in de aarde. “De grondgesteldheid in het natte seizoen zorgde voor uitdagingen, maar de planning is goed overeind gebleven. Wij zijn nu net gestart met de installatie van de eerste warmtepompen. Veel onderdelen worden geprefabd. De hemelwaterafvoeren worden in afmetingen van twaalf meter lang aangevoerd en we beschikken over een prefabwerkplaats op locatie voor de aanleg van de riolering.”

“De goede samenwerking in het bouwteam levert voor zowel Op het Veld als DSV grote voordelen op”, aldus Roel de Vlieger, projectleider bij Op het Veld Elektrotechniek. “Op het Veld kan op deze manier met een eigen ontwerp op een snelle en goede manier invulling geven aan de wensen van DSV. De korte lijnen tussen de diverse partijen bespoedigen de besluitvorming en realisatie van het project. De omvang en grote diversiteit aan elektrotechnische disciplines maken het voor ons interessant en uitdagend. Naast de basis E-installatie en verlichting verzorgen wij allerlei aanverwante installaties, die door ons ontworpen worden volgens BREEAM-eisen.”

Het DC DSV Tholen wordt door Op het Veld onder meer voorzien van een inbraakinstallatie, een redundant opgezet glasvezelnetwerk, een volledig dekkende wifi/Dect-installatie, een camera- en toegangscontrolesysteem volgens de veiligheidsstandaard Tapa en een muziek-/omroepinstallatie. “Eén en ander wordt geïntegreerd in een gebruikersvriendelijk gebouwbeheersysteem. Al met al is dit een mooi project, gerealiseerd door goede samenwerking tussen de diverse partijen, van engineering tot oplevering.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details