Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Samenhangend, speels gevelbeeld met stucwerk en steenstrips
Zestien moderne rijwoningen met een fris uiterlijk.

Samenhangend, speels gevelbeeld met stucwerk en steenstrips

IJsselmonde voorzag de buitengevels van deze zestien moderne rijwoningen van een dik isolatiepakket met gepleisterde afwerking en accentvlakken in minerale steenstrips.

Hart van Hoogvliet is een ontwikkeling van Kalliste Woningbouwontwikkeling. HOYT Architecten & Bouwmanagers verzorgde het ontwerp, BM van Houwelingen de uitvoering. “Een fris, eigentijds project”, zegt architect Joris van Hoytema. “De buitengevels van de woningen manifesteren zich als een strak wit raster, waarbinnen de kopers zelf hun raamverdeling bepaalden. Zo ontstond een samenhangend en tegelijkertijd speels gevelbeeld. Dit liet zich het best realiseren met een buitengevelisolatiesysteem voorzien van stucwerk en minerale steenstrips.”

Esthetisch en efficiënt

IJsselmonde werd al in een vroeg stadium bij het nieuwbouwproject betrokken om, samen met de architect en aannemer, het esthetische gevelbeeld te vertalen naar een efficiënt uitvoerbaar systeem. “De woningen bestaan uit een betoncasco met prefab HSB-elementen op de voor- en achtergevel”, zegt projectleider Jan Buijk van BM van Houwelingen. “Elk element heeft een eigen verdeling van raam- en accentvlakken, conform de wensen van de koper en volgens een vastgestelde lagenmaat.” Jacco Oostenbrug van IJsselmonde voegt toe: “We voorzagen het betonnen casco en de accentvlakken van een buitengevelisolatiesysteem van Sto Isoned. Dit systeem is opgebouwd uit een lijmlaag, een isolatiepakket en een spanningsverdelende laag. We werkten de gevels af met stucwerk en de accentvlakken met steenstrips in verticaal verband.”

De gevel is afgewerkt met stucwerk, de accentvlakken met steenstrips.

Alles moet kloppen

“We brachten het isolatiepakket in verschillende dikten aan”, vervolgt Oostenbrug. “Op die manier realiseerden we de door de architect beoogde dieptewerking, waarbij de accentvlakken terugliggen in de gevel. Ook gaven we invulling aan diverse architectonische details, waaronder de verdiept in de gevel aangebrachte regenpijpen.” Buijk benadrukt dat de uitvoering van de gevels de nodige voorbereiding en afstemming vergde. “Als bouwer hebben we het specialisme van IJsselmonde nodig om dergelijke projecten succesvol, met zo min mogelijk faalkosten en volgens planning aan te pakken. Daarin zijn we goed geslaagd.” Ook Oostenbrug is tevreden: “De bouwsnelheid lag vrij hoog. Om die vast te houden, moest alles kloppen. Mede door de goede voorbereiding, maar zeker ook door de prettige samenwerking met BM van Houwelingen leverden we het werk op de dag nauwkeurig op.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details