Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Samen streven wij naar perfectie’

‘Samen streven wij naar perfectie’

Het niveau van de Nederlandse liftbouw is door voortschrijdende innovatie en regelgeving hoog te noemen. ‘Standaard’ is echter niet altijd voldoende. Möhringer Liften heeft als specialist in de niche van bijzondere liftinstallaties inmiddels een ruim 100-jarige geschiedenis. “Als zelfstandig onderdeel van de Schindler Group voorzien wij in maatwerkoplossingen met een hoge bedrijfszekerheid, capaciteit en/of uitstraling voor veeleisende opdrachtgevers”, vertellen manager operations Peter Breman en technisch commercieel adviseur Hans van Thiel.

Bij specials op liftgebied wordt al snel gedacht aan panoramaliften, zoals die te vinden zijn in hotels. Breman: “Die maken wij zeker ook. Het werkelijke onderscheidend vermogen van Möhringer zit echter in het hoge niveau van de trajectondersteuning en de kwaliteit van het maatwerk. Bij autoliften voor appartementencomplexen bijvoorbeeld of perronliften in het OV. In die gevallen zitten wij in een adviesrol veelal vroegtijdig met de opdrachtgever en/of architect aan tafel, als in een bouwteam.” De eindgebruiker is in deze niche nog belangrijker dan in een ‘doorsnee’ levering, waarin met de aannemer als opdrachtgever wordt gecommuniceerd. Van Thiel: “Wij ontwikkelen en installeren bijvoorbeeld een 150-tal perronliften voor en met ProRail. Dan gaat het niet alleen om de architectuur van de liftinstallatie, maar ook om een hoge betrouwbaarheid c.q. bedrijfszekerheid, vandalisme- en weerbestendigheid. Möhringer is in dit geval engineer van het ontwerp.”

Publieke gebouwen

Voor de Amstelveenlijn, die met zeer korte buitendienststellingen wordt omgebouwd tot regiotram, zijn de Möhringer liften plus schacht zelfs integraal elders geproduceerd voordat deze zijn geplaatst. Breman: “Maatwerk zit in onze vezels. Niet voor niets worden wij vaak op vraag van de architect ingeschakeld om bijzondere wensen van opdrachtgevers mogelijk te maken, uiteraard binnen de grenzen van de laatste liftnormen. Bij de bouw van ziekenhuizen en musea zie je de vraag naar bijzondere liften met een grote bedrijfszekerheid continu terugkomen. En binnenstedelijk zijn parkeervoorzieningen met een autolift in plaats van een hellingbaan in opkomst. Samen streven wij naar perfectie bij Möhringer, als dual brand binnen de Schindler Group. Wij zijn een oer-Hollands bedrijf dat niet is gebonden aan onderdelen van één fabrikant en kunnen dus zowel in nieuwbouw- als onderhoudstrajecten aan hoge verwachtingen voldoen. Ook bij liften van andere fabrikanten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details