Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Samen bouwen met Bouwbedrijf J.G. Timmer

Samen bouwen met Bouwbedrijf J.G. Timmer

Een dorp met een stedenbouwkundige uitdaging, dat was Driebergen. Een dorp met een herkenbaar dringende woningbehoefte én een dorp met een gemeentehuis dat de houdbaarheidsdatum ver voorbij was. De Bunte Vastgoed wist wel raad met die uitdaging en ontwikkelde ‘Eyckendael’, een fraai vormgegeven complex van vijftien appartementen. “We hebben met J.G. Timmer als aannemer de juiste keuze gemaakt”, klinkt het tevreden bij de projectontwikkelaar. Eyckendael is het startpunt van een samenwerking die smaakt naar méér.

Monumentaal, dát is de term die past bij Eyckendael. Mondjesmaat verklapt de gevel dat het gloednieuwe complex vijftien luxe en energiezuinige woningen van 65 tot 110 vierkante meter telt. Maar dat er bij ontwerp en bouw rekening is gehouden met de uitstraling en sfeer van Driebergen, dat laat het gebouw dubbel en dwars zien. Een enquête onder dorpsbewoners bracht een voorkeur voor een historische bouwstijl aan het licht.

Dhr. Verweij van De Bunte Vastgoed B.V., Dhr. van Rijswijk van Bouwbedrijf J.G. Timmer B.V.

Monumentale uitstraling

“In het ontwerp was dat het uitgangspunt”, zegt projectontwikkelaar Daan Verweij van De Bunte Vastgoed, de projectontwikkelaar die woningen realiseert in een ruim gebied rond standplaatsen Ede en Breda. “De gekozen stijl past in de Stichtse Lustwarande, de verzamelnaam voor de natuurrijke buitenplaatsen waar rijk Amsterdam in de Gouden Eeuw vakantie vierde. Voor de monumentale uitstraling wisten we al snel dat we bij Bouwbedrijf J.G. Timmer moesten zijn.”

Breed vakwerk

“En daar zijn we natuurlijk blij mee”, reageert Gijsbert van Rijswijk, verkoper van Bouwbedrijf J.G.Timmer in Kesteren. Eyckendael belandde op zijn bord. “Wij zijn een bouwbedrijf voor breed vakwerk en bouwen altijd sámen. We trekken van A tot Z samen op met de opdrachtgever, van particulier, ondernemer tot projectontwikkelaar. Het mooie aan Eyckendael is dat het pand écht spreekt. We zijn een veelzijdige aannemer en hebben al veel monumentale villa’s gebouwd. Die kennis hebben we in dit project maximaal kunnen benutten.”

Sloop gemeentehuis

Onder de aanbesteding viel ook de sloop van het oude gemeentehuis, dat overbodig raakte na een gemeentelijke herindeling. Tot spijt overigens van helemaal niemand, want het verouderde gebouw was heel Driebergen een doorn in het oog. Van Rijswijk: “Ook duurzame sloop valt binnen ons brede vakwerk, al was het door de voorspanvloeren nog best een uitdagende klus. Dat had ook te maken met de aangrenzende brandweerkazerne, die behouden moest blijven.”

Fraaie vormgeving en detaillering

Efficiënt bouwproces

Na een voorspoedige sloop verliep de bouw van Eyckendael eveneens op rolletjes. “Het was een efficiënt bouwproces waarin we onze eigen manier van werken herkenden”, zegt Daan Verweij van De Bunte Vastgoed. “Opgeruimd en met de juiste mensen op de juiste plaats, plus een constant oog voor kwaliteit en goed advies. Er zat een stukje rust in de planning, en waar J.G Timmer van de plannen afweek ging dat heel constructief in goed overleg. Het was dus heel prettig samenwerken. En net als wij, pakken zij projecten graag compleet op, dus van begin tot eind.”

Korte lijnen

Bouwbedrijf J.G Timmer onderhield de contacten met de gemeente Utrechtse Heuvelrug over werkzaamheden buiten de erfgrenzen. “Ook hebben we de kopersbegeleiding verzorgd”, vult van Rijswijk aan. Die persoonlijke benadering kenmerkt de aannemer uit Kesteren, waar jarenlange ervaring in woningbouw en utiliteitsbouw voor het oprapen ligt. “We houden de lijnen kort en zijn graag betrokken tot aan de eindstreep.” Namens De Bunte kan Daan Verweij dat waarderen: “We werken graag met kleinere aannemers of familiebedrijven.”

In oktober werd Eyckendael opgeleverd en was Driebergen een stedenbouwkundige uitdaging armer en een monumentale pracht rijker. Tevredenheid is er aan alle kanten. “We hebben elkaar gevonden”, klinkt het bij Bouwbedrijf J.G. Timmer in Kesteren en bij De Bunte in Ede. Ze liggen dus alweer klaar, die plannen voor het volgende project.   


Vijf sterren waardering

Bouwbedrijf J.G. Timmer realiseerde in september 2019 een knap staaltje duurzaam bouwen in de vorm van een nieuwe hal voor champignonkweker Champi’mer in de Betuwe. In recordtijd stond daar een 5-sterren BREEAM fabriekshal. De nieuwbouw was nodig nadat een brand eind 2018 de bestaande hal verwoestte.

“Bij die 5-sterren BREEAM certificering komt flink wat kijken”, zegt Henk Roodbeen, eigenaar van Champi’mer. “Het was fantastisch om te zien hoe voortvarend J.G. Timmer die klus op zich nam. Het toont hun brede ervaring, ook met de nieuwste technieken rond duurzaamheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details