Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Samen beter, slimmer en sneller werken’

‘Samen beter, slimmer en sneller werken’

Als vaste co-maker van ERA Contour realiseerde Van den Pol Elektrotechniek alle E-installaties in zowel Porseleinen Toren als in de stadwoningen van Porseleinen Hof.

De algemene ruimtes in het appartementencomplex zijn voorzien van energiezuinige ledverlichting met slimme sensoren. “De verlichting brandt standaard op 10% en schakelt alleen bij beweging naar volle sterkte”, vertelt Bob Oostendorp, projectleider bij Van den Pol. “Ook de PV-installatie met 42 kWp draagt bij aan het duurzame karakter van Porseleinen Toren.”

Voorbereiding voor dynamisch laden

Van den Pol trof voorbereidingen voor de aanleg van dynamische laadvoorzieningen. “Bewoners of de VvE kunnen in een later stadium daadwerkelijk laadpalen laten plaatsen. Dit gebeurt dan door onze afdeling Service en Onderhoud, dat gespecialiseerd is in deze voorzieningen. Een dynamisch laadsysteem voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnetwerk en zorgt dat de beschikbare stroom wordt verdeeld over meerdere auto’s.”

Thermische detectie

Vermeldenswaard is de brandmeldinstallatie voor de stallingsgarage. Gewone rookmelders geven in garages regelmatig ongewenste meldingen, bijvoorbeeld omdat sprake is van vochtontwikkeling. “Daarom is hier thermische detectie gebruikt met LIST-sensorbekabeling. In deze kabels zitten temperatuursensoren die nauwkeurig aangeven waar brand ontstaat.” 

Enorme besparing

ERA Contour en Van den Pol werken al vele jaren samen. “Belangrijk bij ons co-makership is het continue streven naar optimalisatie”, stelt Oostendorp. “Tijdens regelmatige gezamenlijke sessies staat telkens de vraag centraal hoe we beter, sneller en slimmer kunnen werken.” Als voorbeeld noemt hij draadloze verlichtingsschakelaars die in de utiliteitsbouw al gemeengoed zijn. “Ook in de woningbouw zorgt dit voor een enorme besparing. We leveren deze schakelaars voorgeprogrammeerd aan. Dat scheelt tijd en menskracht. Seuven frezen en inbouwdozen boren is niet meer nodig. Draadloze schakelaars worden onder meer al toegepast bij SAWA, een houten wooncomplex dat wij samen met ERA Contour in Rotterdam realiseren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details