Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ruim 800 ramen, deuren en kozijnen zijn just-in-time geleverd
Het totale project telt 160 verschillende kozijnen in negen series.

Ruim 800 ramen, deuren en kozijnen zijn just-in-time geleverd

Inmiddels verkeert De Waal Kozijnen in de opleveringsfase van het project Park Waaijenstein in Nijmegen. Ruim 800 kunststof kozijnen zijn de afgelopen maanden geproduceerd en gemonteerd. Kozijnelementen die te groot waren om in één geheel te produceren, zijn in segmenten verdeeld. Deze elementen zijn tijdens de montage gekoppeld en vervolgens als één geheel in de gevel geplaatst.

In pakketten werden de kozijnen klaargezet voor de just-in-time leveringen.

Ontwerpfase

De productieschema’s waren het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de werkvoorbereider van Ter Steege Bouw Vastgoed en die van De Waal Kozijnen. De Waal maakte de productietekeningen, legde deze ter goedkeuring voor aan de aannemer en besprak het logistieke proces: planning, werkvolgorde en levertijden. Zo is hét plan ontstaan met goedkeuring van beide partijen.

Een uitdagend uitleveringsschema

Na goedkeuring van het plan, werkte de afdeling Werkvoorbereiding van De Waal Kozijnen de schema’s uit met daarin de gebouwen, verdiepingen, gevels, merken, aantallen, volgorde en tijdstippen voor de exacte uitlevering van de kunststof elementen. Dit met zo weinig mogelijk verschepingen en een maximale efficiency.

Alle kozijnen werden in eigen beheer geproduceerd.

Het perfecte schema

“Het uitstippelen van het schema voor de just-in-time leveringen was een uitdaging”, vertelt Kamstra hierover. “Met 160 verschillende merken en negen verschillende series, te verplaatsen op kozijnbokken met ruimte voor acht tot twaalf elementen, was het een mooie logistieke puzzel.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details