Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ruim 1.200 ton staal voor Dimensio Verpakkingen

Ruim 1.200 ton staal voor Dimensio Verpakkingen

“In opdracht van aannemer Aan de Stegge Twello verzorgen wij de engineering, berekening, productie en montage van in totaal 1.224 ton staal”, vertelt Gerwin de Greef, projectleider bij Van Ee Staalspecialisten. “Net voor de bouwvak van 2020 zijn we begonnen met de productie, waarna eind september de montage van de hoofddraagconstructie is gestart. Voor het kantoorgedeelte is gekozen voor een luxe uitstraling. Omdat een groot deel van de constructie in het zicht blijft, hebben we bijvoorbeeld mooie windverbanden van Willemsanker toegepast. Vanwege de integratie van een bedrijfszwembad zijn bovendien grote delen van de hoofddraagconstructie verzinkt en gepoedercoat.”

Dimensio is een mooi voorbeeld van co-creatie, vertelt hij. “We zijn al in de ontwerpfase door de ontwerpmanager en architect betrokken en hebben o.a. meegedacht over de detaillering van de hoofdtrap. Deze organisch gevormde en negen ton zware trap is in twee delen vanuit onze productielocatie in Barneveld naar Almere vervoerd en met behulp van een zware autolaadkraan ingehesen en opgehangen. Dankzij ons ‘staal totaal concept’ konden wij al vroegtijdig de constructie toetsen op de krachten van de trap. En dankzij een uitstekende afstemming kon direct na plaatsing de gevel worden gesloten.”

De hoofdtrap wordt in de afbouwfase bekleed met duurzaam eikenhout, wat resulteert in een hoogwaardige afwerking. “Ditzelfde eikenhout komt terug in de afwerking van het kantoor”, aldus De Greef. “Daarnaast worden diverse balustrades voorzien van hoogwaardige RVS kabels, wat een luxe en open uitstraling garandeert.”  

Projectinfo

Aluminium gevelsystemen

De nieuwbouw van Dimensio Verpakkingen in Almere is niet alleen transparant, licht en fris, maar ook functioneel en uitnodigend. De aluminium vliesgevels, kozijnen en deuren van Aluvo dragen hier in belangrijke mate aan bij.

“Het kantoorgedeelte wordt rondom uitgevoerd met aluminium vliesgevels”, vertelt Klaas Mulder, projectleider bij Aluvo. “Aan de basis van deze vliesgevels ligt het Schüco FW 50-systeem, dat zich onderscheidt door een smal profielaanzicht (50 mm) en royale glaspartijen. In de vliesgevel is een aantal grote schuifpuien opgenomen en als entree is gekozen voor een automatisch aangedreven tourniquet.” Een deel van de vliesgevels wordt brandwerend uitgevoerd, vertelt hij. “Aangezien er een zwembad in het kantoorgedeelte komt, hebben de vliesgevels een extra duurzame oppervlaktebehandeling ondergaan. Ook is het glas met een speciale randverbinding uitgevoerd.”

Voor het warehouse is gekozen voor sandwich gevelpanelen, die stijlvol gecombineerd worden met de aluminium vliesgevels, kozijnen en deuren van Aluvo. “Voor de kozijnen is gekozen voor de Kawneer RT 72-serie.” Alle producten worden in opdracht van Aan de Stegge Twello geproduceerd op de productielocatie van Aluvo in Apeldoorn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details