Royal Steensma FIA
01:58
29-03-2019

Royal Steensma FIA | Vlaardingen

Renovatie en uitbreiding

Voedingsbedrijven, onderwijs en overheid bundelen hun krachten

In 2019 viert Royal Steensma haar 180-jarig bestaan. De producent van de bakkerijgrondstoffen viert dit jubileum door letterlijk en figuurlijk aan de weg te timmeren.

Opvallend is de metamorfose die de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen onderging. Hier werd een gebouw met drie bouwlagen opgehoogd tot een gebouw met vier bouwlagen en vervolgens ingericht als Food Innovation Academy. In de ‘FIA’ komen onder meer een testcenter, laboratoria, kantoor- en workshopruimtes en een auditorium. Op de tweede verdieping verbindt een loopbrug de FIA met de expeditie. Een transparante gang rondom

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Brand BBA | BBA architecten
Projectinfo

Een immense staalconstructie
De omvangrijke staalconstructie voor de Royal Steensma FIA wordt geproduceerd en gemonteerd door HJ Metaalbewerking. Met de totale constructie is ruim 254 ton staal gemoeid. 

“Met deze hoeveelheid staal behoort de Royal Steensma FIA voor ons tot de grotere klussen”, vertelt Jeroen Brouwer, directeur van HJ Metaalbewerking. “In de regel nemen we het hele proces voor onze rekening: van engineering tot en met montage. Voor dit project heeft Van Mourik Bouw het voorbereidende werk uitbesteed aan een andere partij.”

Voor HJ Metaalbewerking zit de eerste helft van het werk erop. Fase 1 van de staalconstructie – goed voor 84 ton staal – is opgeleverd. HJ Metaalbewerking start met fase 2 zodra de kanaalplaatvloeren zijn geleverd, die zij tegelijk met de constructie monteert. Brouwer: “Met drie monteurs en een kraanmachinist plaatsen we de constructie precies in het gewenste tijdsbestek.” 

Stedenbouw partners

NewLogic IIITMZ