Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Rösener Manzstraat, Rotterdam | Nieuw gevelisolatiesysteem voor appartementencomplex Rösener Manzstraat:

Rösener Manzstraat, Rotterdam | Nieuw gevelisolatiesysteem voor appartementencomplex Rösener Manzstraat:

Duurzaam, praktisch en esthetisch

Het appartementencomplex op de hoek van de Rösener Manzstraat en Korfmakersstraat in Delfshaven is weer helemaal van deze tijd. In opdracht van beheerder VVO Vastgoed heeft dit gebouw recent een energetische én esthetische upgrade gekregen, zonder de functionele waarde uit het oog te verliezen. Als hoofdaannemer was IJsselmonde verantwoordelijk voor de complete gevelrenovatie; vanaf de voorbereidings- en ontwerpfase tot en met de applicatie van de door Sto Isoned geleverde gevelisolatieproducten.

Het appartementencomplex op de hoek van de Rösener Manzstraat en Korfmakersstraat in Delfshaven is weer helemaal van deze tijd. Rondom de kozijnen zijn StoDeco-lijsten aangebracht, die de betonnen kaders van de oude gevel evenaren.

 

“Circa twee jaar geleden hebben wij aan de Mathenesserweg drie flatgebouwen aangepakt, als onderaannemer van Heembouw”, vertelt Jacco Oostenbrug van IJsselmonde. “De gevels van deze flats zijn door ons voorzien van een Sto gevelisolatiesysteem met sierpleister en minerale steenstrips, waarvan VVO Vastgoed zeer gecharmeerd was. Zo gecharmeerd zelfs, dat wij benaderd werden voor de duurzame upgrade van het appartementencomplex aan de overzijde.”

Geslaagde combinatie van sierpleister en minerale steenstrips

“We zijn vanaf de allereerste schetsen bij het project betrokken en hebben meegedacht over o.a. de gevelopbouw, uitvoering en planning”, vertelt Oostenbrug. “In samenwerking met onze opdrachtgever en architect Wubben Chan Engineering werden bovendien de juiste vormgeving, materiaal- en kleurcombinaties bepaald. Voor de isolatie van alle gevels is gekozen voor het StoTherm Classic systeem. Dit gevelisolatiesysteem bestaat uit een hoogwaardige polystyreen isolatieplaat (Top 32) die aan de gevel wordt verlijmd, met daarop een spanningsverdelende wapeningslaag. Als afwerking is gekozen voor een combinatie van sierpleister en minerale steenstrips. Rondom de kozijnen zijn StoDeco-lijsten aangebracht, die de betonnen kaders van de oude gevel evenaren. Dit was niet alleen een specifieke wens van onze opdrachtgever, maar ook van de welstandscommissie. Alle systemen die wij toepassen zijn voorzien van een KOMO-attest. Bovendien beschikken wij over een KOMO-procescertificaat voor de verwerking ervan.”

Systeemvoordelen

“StoTherm Classic is een cementvrij buitengevelisolatiesysteem, dat zich kenmerkt door een maximale scheurbestendigheid en optimale slag- en stootvastheid”, vertelt Niels Kempen, projectmanager bij Sto Isoned. “Onweer, hagel, voetballende kinderen en vandalisme hebben geen enkele invloed op het systeem. Bij de toepassing van minerale steenstrips worden – door de lage renovatiecyclus – de onderhoudskosten bovendien zo laag mogelijk gehouden. De minerale Sto-Steenstrips bieden een enorme vormgevingsvrijheid. In combinatie met de zeer hoge isolatiewaarden wordt niet alleen een energetisch én esthetisch fraaie gevel gerealiseerd, maar neemt ook de vastgoedwaarde flink toe.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details