Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Distributiecentra

Roosendaal is dit jaar nog een nieuw, turnkey distributiecentrum rijker: ‘Hoogwaardig visitekaartje in onze achtertuin’

De distributiehub op bedrijventerrein Borchwerf II is oorspronkelijk ontworpen als een conventioneel magazijn, maar is volledig aangepast aan de klantspecifieke eisen en wensen.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | ASK Romein Bouw

17 mei 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De distributiehub op bedrijventerrein Borchwerf II is oorspronkelijk ontworpen als een conventioneel magazijn, maar is volledig aangepast aan de klantspecifieke eisen en wensen, vertelt Marcel Michielsen, Algemeen Directeur van ASK Romein Bouw. “In de ontwerpfase zijn onder andere extra parkeerfaciliteiten en dokmogelijkheden voor bezorgbussen toegevoegd. Ook hebben we voorbereidingen getroffen voor de koel- en vriesunits en specifieke sprinklervoorzieningen. Voldoende daglichttoetreding, optimale zichtlijnen, een ruime kantine én een uitgekiende terreininrichting dragen straks bij aan een veilige en gezonde werkplek voor alle medewerkers.”

De nieuwbouw omvat circa 20.300 m² magazijnruimte, 2.650 m² kantoren, 950 m² mezzanine en 375 parkeerplaatsen, waarvan 100 voor de bezorgbussen.

Delin Property gelooft in de toekomst van e-commerce en voorziet toonaangevende bedrijven in dit marktsegment van hun logistieke behoeften. Zo heeft het vastgoedbedrijf een langlopende huurovereenkomst getekend voor een ‘built to suit’ nieuwbouw met circa 20.300 m² magazijnruimte, 2.650 m² kantoren, 950 m² mezzanine en 375 parkeerplaatsen, waarvan 100 voor de bezorgbussen. “ASK Romein Bouw en Delin Property zijn al sinds 2019 bezig om gezamenlijk dit E-Commerce distributiecentrum te ontwikkelen en te optimaliseren”, vertelt Tom Kropf, Commercieel Directeur Bouw bij ASK Romein Bouw. “Omdat wij alle facetten in eigen huis hebben, vanaf de ontwerpfase en BIM-engineering tot en met de (prefab) productie en aftersales, kunnen wij snel, efficiënt én duurzaam bouwen. Exact volgens de specificaties en wensen van onze klant. Bovendien zijn we zeer flexibel. Eigenschappen die ook in dit turnkey project uitstekend tot hun recht komen. Zo coördineren wij tevens de early access van alle huurdersvoorzieningen, zodat het distributiecentrum heel kort na de oplevering op 1 december al in gebruik kan worden genomen.”

De hoofddraagconstructie van de nieuwbouw wordt uitgevoerd in staal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van betonnen gevelplinten en contrasterende sandwichpanelen.

Hoogwaardige esthetiek

In plaats van één groot distributiecentrum is het ontwerp uiteindelijk opgedeeld in drie haldelen: A, B en C. “De eerste paal voor hal A en B is op 16 maart jl. de grond in gegaan”, aldus Kropf. “De hoofddraagconstructie van de nieuwbouw wordt uitgevoerd in staal. Daarnaast maken we gebruik van betonnen gevelplinten en contrasterende sandwichpanelen. Dit resulteert in een hoogwaardig esthetisch aanzicht, dat wordt versterkt door de sprinklertank niet buiten maar binnen op te stellen.”

De distributiehub op bedrijventerrein Borchwerf II is oorspronkelijk ontworpen als een conventioneel magazijn, maar is volledig aangepast aan de klantspecifieke eisen en wensen.

Over ASK Romein

ASK Romein is een bedrijvengroep met vestigingen in België en Nederland en een internationale afzetmarkt. “Vanuit onze vestigingen in Roosendaal, Katwijk, Sluiskil en Malle werken we bouwprojecten uit van A tot Z”, aldus Michielsen. “In onze vestigingen in Vlissingen en Middelburg produceren we bovendien hoogwaardige en complexe staalconstructies, die dankzij de ligging aan open water zeer groot van afmeting kunnen zijn. Waar nodig versterken onze zusterbedrijven elkaar. Zo heeft ASK Romein Staalbouw uit Roosendaal de staalconstructie voor de E-Commerce distributiehub geproduceerd.” Om optimaal invulling te geven aan de wensen van de klant, schuiven de specialisten van ASK Romein graag zo vroeg mogelijk aan tafel. “Bovendien hechten we veel belang aan betrouwbare partnerships. Ook met Delin Property, waarvoor we nu een eerste project mogen realiseren. We zijn ontzettend blij dat dit vastgoedbedrijf voor onze expertise heeft gekozen. Maar ook zeer trots, dat onze achtertuin straks een mooi visitekaartje rijker is.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details