Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
ROCKWOOL®introduceert innovatieve generatie spouwmuurisolatie

ROCKWOOL®introduceert innovatieve generatie spouwmuurisolatie

ROCKWOOL introduceert een nieuwe generatie steenwol spouwmuurisolatie. De innovatieve productlijn werd op 3 juni aan de markt gepresenteerd en vervangt de eerdere Rockfit generatie. Door een nieuwe productietechnologie zijn deze spouwplaten gemiddeld 20% lichter met behoud van stevigheid en thermische prestaties. Daarnaast is de ecologische voetafdruk nu nog kleiner.

ROCKWOOL producten zijn circulair: ze zijn volledig recyclebaar en herbruikbaar met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. De nieuwe generatie Rockfit heeft daarnaast minder primaire en secundaire grondstoffen nodig, maar behoudt de levensduur van minstens 75 jaar. Ook de vertrouwde thermische prestaties zijn gelijk gebleven. De circulaire eigenschappen, in combinatie met het spaarzame gebruik van grondstoffen en minder energieverbruik bij de productie, zorgen voor een sterk verkleinde ecologische voetafdruk.

Vernieuwd en vernieuwend
Circulair dus, maar ook licht en stevig. Dat bereikte ROCKWOOL door de innovatieve productietechnologie. Deze vernieuwende technologie zorgt ervoor dat de spouwplaten gemiddeld 20% lichter zijn. Dankzij dit lagere gewicht zijn de nieuwe Rockfit platen eenvoudiger te hanteren en wordt verwerking met prikankers vergemakkelijkt. Dankzij de veerkrachtige vezelstructuur sluiten de spouwplaten naadloos aan: op elkaar, rond hoeken en deuren en tegen oneffen binnenbladen. Rockfit isolatie is dus zeer gemakkelijk en snel aan te brengen.

Spouwmuurisolatie

Verbeterde kwaliteit, verbeterde garantie
ROCKWOOL staat voor een uitstekende productkwaliteit. Die kwaliteitsbelofte wordt ondertekend met een langere garantie van maar liefst 25 jaar op Rockfit producten. De Rockfit 25 spouwgarantie kan aangevraagd worden door aannemers en is tevens een bevestiging dat de isolatie op juiste wijze is aangebracht. Met het oog op de recent door de Eerste Kamer aangenomen Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, waarmee bouwers zullen moeten aantonen dat ze volgens de regels van het Bouwbesluit bouwen,  is de Rockfit 25 spouwgarantie dus zeer waardevol voor aannemers. Om het aanvraagproces te vergemakkelijken, is de digitale ROCKWOOL Bouwwijzer ontwikkeld. Deze is te bekijken via de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details