Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Revolutionair automatisch vrachtwagen blokkeersysteem voor het distributiecentrum van vandaag
Automatische vergrendeling na aandocken.

Revolutionair automatisch vrachtwagen blokkeersysteem voor het distributiecentrum van vandaag

Het antwoord komt van Stertil Dock Products, dat met de COMBILOK® G2 een revolutionair automatisch vrachtwagen blokkeersysteem introduceert. 

“Als marktleider in dockoplossingen lopen wij voorop in automatische vrachtwagen blokkeersystemen”, vertelt Anita Mandema van Stertil Dock Products. “Met onze blokkeersystemen streven wij naar veiligheid op het laadperron. Door het achterste wiel na het aandocken automatisch te vergrendelen, voorkomt het systeem dat de vrachtwagen tijdens het laden of lossen gaat ‘kruipen’. Ook is het niet mogelijk om voortijdig weg te rijden, bijvoorbeeld als gevolg van miscommunicatie. Voor de distributiecentra van vandaag, veelal 24/7/365 locaties waar een brede range aan vrachtwagens laadt en lost, zijn dit belangrijke issues. De flexibele veelzijdigheid van de COMBILOK® G2 leent zich bij uitstek voor deze locaties.”

Programmeerbare vergrendelhoogte

De COMBILOK® G2 is geschikt voor alle formaten en modellen voertuigen. Van kleine bestelwagens tot grote samengestelde vrachtwagens. Kleine of grote wieldiameters, wel of geen sideskirts of zelfs meerdere assen: voor de COMBILOK® G2 maakt het geen verschil. Het systeem voorziet in een programmeerbare vergrendelhoogte van 240 mm tot maar liefst 460 mm. “Dankzij een sensor weet het systeem precies waar hij het wiel moet vergrendelen”, aldus Mandema. “Bovendien vergrendelt de COMBILOK® G2 met een zijwaartse beweging. Dit voorkomt schade aan de vrachtwagen.”

Het systeem neemt weinig ruimte in op de oprit.

Meer rangeerruimte

Met een lengte van 4,8 meter en een installatieruimte van 6,3 meter is de COMBILOK® G2 een stuk compacter dan de andere beschikbare blokkeersystemen in de markt. Mandema: “Het systeem neemt weinig ruimte in op de oprit naar het distributiecentrum. De chauffeur heeft meer rangeerruimte en meer vrijheid om te manoeuvreren. Dat is belangrijk, want vaak zijn die opritten behoorlijk krap.” De COMBILOK® G2 is uit te breiden met optionele geautomatiseerde, indirecte LED-verlichting, die zorgt voor absolute zichtbaarheid en veilige begeleiding voor de chauffeur. Ook kan worden gekozen voor de Stertil® Key Dual Height Control optie. Met dit systeem moet eerst het voertuig vergrendeld zijn voordat je de magazijndeur kunt openen en de leveller kunt bedienen.

Beproefd systeem

De COMBILOK® G2 is TÜV Rheinland geaccrediteerd volgens de machinerichtlijn 2006/42/EC en CE-gecertificeerd. Het systeem is uitvoerig getest op diverse internationale klantlocaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details