Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Revit & BIM voor hoge kwaliteit projectondersteuning
Frame met zonnepanelen.

Revit & BIM voor hoge kwaliteit projectondersteuning

Of het nu gaat om beugels voor buisbevestiging, railsystemen of dakmontage, al deze producten worden dagelijks door duizenden installateurs gebruikt in hun werkzaamheden. Voor Walraven, producent en leverancier van deze installatiematerialen, betekent dit een enorm netwerk aan eindgebruikers. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Mijdrecht levert direct aan de groothandel, maar verliest daarbij de installateur niet uit het oog.

“Wij nemen het directe contact met de eindgebruiker over en begeleiden de klant van onze klant direct inzake BIM-gerelateerde onderwerpen. Onze producten zijn bouwkundig te belangrijk om buiten de BIM-omgeving te opereren”, zegt Ruud Koene van Walraven. Om een voorbeeld te geven: Walraven ontwikkelde en produceerde de frames voor de zonnepanelen op het platdak van het nieuwe cultuurpaleis Amare in Den Haag. “Die leverantie begon met het samenstellen van de frames op basis van constructie en windbelasting. Een deel van de frames is geprefabriceerd in onze fabriek. Wij begeleidden de installateur daarin direct. Wat betreft tekenwerk draaien wij volledig mee in de Revit®-omgeving van het project. Dat is van groot belang, omdat een dak met zonnepanelen vele gebruikers en objecten kent. Daarbij is Amare een project dat uitvoerig getoetst is door de opdrachtgever. Daarom is van belang dat leveranciers van onderdelen, zoals Walraven, volledig meedraaien in BIM; ook in het kader van documentatie. BIM-modellen leggen je project en de gebruikte onderdelen immers tot in detail vast. Walraven wil een leidende rol vervullen in dit proces richting de klant en zijn klanten.”

BIM-model van de leidingsupports.

BIMObject

Op deze manier ontzorgt Walraven de groothandel, de installateur en uiteindelijk ook de hoofdaannemer. Voor Milder, producent en importeur van kunststof buissystemen, ontwikkelde Walraven bijvoorbeeld een buisbevestigingssysteem voor een WKO-installatie. In dit project zijn aangekoppelde warmtewisselaarsystemen geïnstalleerd voor residentieel gebruik; een grote diameter PE-buiswerk was nodig voor het transport van warm en koud water. Eén van de belangrijkste redenen dat de hoofdaannemer Walraven selecteerde als leverancier, was dat door de engineers gebruik wordt gemaakt van Revit®-ontwerpsoftware. Koene: “Door het gebruik van Revit®-software kunnen onze engineers consistente, gecoördineerde en complete modelgebaseerde ontwerpen en documentatie aanleveren. En door het gebruik van het geïntegreerde BIMObject bij het specificeren van de Walraven-producten kunnen de engineers de buisbevestigingen op maat ontwikkelen en problemen voortijdig opmerken. Dit resulteert niet alleen in een veilige en eenvoudige installatie, het voorkomt ook verspilling, faalkosten en dure corrigerende maatregelen. BIM is beter.” 

BIM-dienstverlening

• Walraven BIM Bibliotheek: 144 productfamilies van projectartikelen met complete geometrische informatie en details.

• Walraven-objecten: het gebruik van echte objecten maakt het mogelijk een 4D en 5D weergave te creëren.

• Technische ondersteuning: modelleren van assemblages bestaande uit losse objecten voor een complete bevestigingsoplossing, in nauwe samenwerking met MEP-engineers en installateurs.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details