Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Renovatie Rijkskantoor Haarlem doen we samen’
Raymond van der Meer en Jeroen van Haren.

‘Renovatie Rijkskantoor Haarlem doen we samen’

Samenwerken op basis van vertrouwen

Soms zijn installatiebedrijven geen concurrenten van elkaar, maar werken ze als partners samen op een gelijkwaardig niveau. TBK Installatietechniek werkt regelmatig samen met ImPro Techniek. Zo zorgden beide bedrijven bij het nieuwe Rijkskantoor aan de Surinameweg 4 in Haarlem voor al het loodgieterswerk, met een tevreden opdrachtgever als resultaat.

TBK Installatietechniek en ImproTechniek verzorgden samen het loodgieterswerk bij het Rijkskantoor in Haarlem.

TBK Installatietechniek is een installatiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring. Alle installatietechnische oplossingen zitten er onder één dak: elektrotechniek, loodgieterswerk, klimaattechniek en service. Sinds 2001 maakt het onderdeel uit van Biltz en haar andere dochterondernemingen, dat uit vier entiteiten bestaat (Elektra, Service, Loodgieters en Klimaat). “Regelmatig werken we samen met geselecteerde partners, waarvan ImPro Techniek met stip op één staat”, vertelt Raymond van der Meer, manager Klimaattechniek en Loodgieterswerk bij TBK. 

ImPro Techniek werd drie jaar geleden opgericht en doet net als TBK alle soorten installatietechniek, van loodgieterswerk tot klimaat- en regeltechniek. Mede-eigenaar Jeroen van Haren: “We kwamen Raymond al snel na de start tegen en sindsdien werken we samen op basis van een open communicatie, transparantie en vertrouwen. Dat is belangrijk, want wij zijn geen onderaannemer, maar volwaardig partner van elkaar.”

Circulaire bouw

Dit merkte ook BAM, waar de manier van werken positief gewaardeerd werd. De aanleg van waterleidingen, hemelwaterafvoer, vuilwaterafvoer, sanitair en brandleidingen was in goede handen, ondanks de uitdagingen die komen kijken bij een oud gebouw dat zoveel mogelijk circulair heropgebouwd moet worden. Van der Meer: “Het bestaande leidingwerk hebben we gereinigd en grotendeels hergebruikt. De brandhaspelleiding is voor een groot deel hergebruikt en ook andere onderdelen en materialen hebben we opnieuw ingezet.” Zijn collega Van Haren vult hem aan: “De oude drinkwaterleiding hebben we gebruikt als brandslanghaspelleiding. Het wordt door de steeds grotere tekorten van grondstoffen belangrijker om circulair te bouwen. Het is leuk als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren.”

Neuzen dezelfde kant op

Beide mannen zijn trots op het eindresultaat en vooral op de samenwerking tussen beide bedrijven en BAM. Van Haren: “BAM deed de algemene bouw en W- en E-installatie. We hebben het ervaren als een project dat gemaakt is met een team dat de neuzen dezelfde kant op had staan. Als de eindgebruiker straks de deur opendoet, is hij blij met deze keuze, want er wordt een ontzettend mooi eindresultaat behaald.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details