Polluxflat

"We hebben er onze uitdaging van gemaakt om het werk met zo weinig mogelijk overlast uit te voeren."

01:05
13-12-2018

Renovatie Morgenster-, Pollux- en Castorflat, Groningen | Schilderen volgens een strakke planning

Het schilderwerk in de Morgenster-, Castor- en Polluxflat in Groningen wordt uitgevoerd door Nico Kool Schilderwerken. Hoewel het zwaartepunt niet ligt op de hoeveelheid schilderwerk, is het bedrijf blij met deze opdracht. Ze levert zo een wezenlijke bijdrage om – samen met opdrachtnemer Leffier en hoofdaannemer Heijmans – de werkzaamheden naar tevredenheid van de bewoners uit te voeren.

Om de trein rijdend te houden, moeten de werkzaamheden exact op tijd worden uitgevoerd en is het volgen van de strakke planning een hoofdvoorwaarde. Nico Kool Schilderwerken moet de werkzaamheden van Heij­mans Woningbouw op de voet volgen. “In alle woningen schilderen we in het toilet het paneel, het leidingwerk en de wanden. In de keukens schilderen we de wanden en het leidingwerk; in de badkamer de wand naast de cv-ketel en de deur”, vertelt Anke Kool, directrice van Nico Kool Schilderwerken. “Die klussen behoren tot ons dagelijks werk. Het zijn de bewoners die het werk voor ons bijzonder maken. Het merendeel van hen is op hoge leeftijd. We hebben er onze uitdaging van gemaakt om het werk met zo weinig mogelijk overlast uit te voeren. De schilders die het werk uitvoeren, zijn hier goed in. Ze hebben altijd een vriendelijk woord voor de bewoners, werken netjes, hebben contact met de bewoners en voeren conform voorschrift en overeenkomst het schilderwerk uit. Na de eerste flat heeft Heijmans Woningbouw persoonlijk gevraagd om weer dezelfde schilders in te zetten.”

Nico Kool Schilderwerken werkt uitsluitend met hoogwaardige producten. Voor het sauswerk gebruikt zij muurverf die ademt en niet afsluit. Het schilderwerk gebeurt met producten van Sikkens. In de sanitaire ruimtes wordt gewerkt met speciale, vochtbestendige producten. “We hebben dankbaar werk”, besluit Anke. “Wij voltooien het eindproduct en verfraaien uiteindelijk de woning waardoor het voor bewoners aangenamer toeven is in hun woning.  Hiermee verdwijnen de laatste overblijfselen van de oude situatie. We zijn dan wel de laatste partij die in het appartement aankomt, maar we vangen de meeste complimenten, wat natuurlijk altijd leuk is om te horen.”   

Tekst: Liliane Verwoolde
Beeld: Heijmans Woningbouw

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

CastorflatPrefab wandelementen