Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ramen met elektrische bediening: ‘Dat vraagt samenwerking tussen de installateur en ramenleverancier’
Voor de elektrisch aangestuurde ramen werkt Lieftink Geveltechniek samen met Schüco.

Ramen met elektrische bediening: ‘Dat vraagt samenwerking tussen de installateur en ramenleverancier’

Het Scala College telt een hoog aantal aluminium kozijnen en vliesgevels. Met 265 kozijnen en tien vliesgevels valt de opdracht voor Lieftink Geveltechniek in de categorie ‘flink’. Bovendien moeten vijftien ramen worden voorzien van elektrische bediening. Dat vraagt een koppeling met het raamsysteem van Schüco, compleet met domotica-elementen.

Lieftink Geveltechniek realiseert voor het Scala College 265 kozijnen en tien vliesgevels.

Lieftink Geveltechniek mag zich rekenen tot de vaste relaties van du Prie bouw & ontwikkeling. Beide bedrijven werken regelmatig samen. “Dat merk je aan alles”, vertelt Joost Plompen, directeur van Lieftink Geveltechniek. “De mensen van du Prie en Lieftink kennen elkaar. Ze weten wat ze van elkaar kunnen verwachten. Dat maakt samenwerken heel plezierig.” De laatste keer betrof deze samenwerking een school in Alphen aan den Rijn.

Afstemmen op elkaar

Om de elektrisch aangestuurde ramen te realiseren, werkt Lieftink Geveltechniek samen met Schüco. Daarnaast wordt tot in detail de installateur van de nodige informatie voorzien, zodat deze ervoor kan zorgen dat de systemen dezelfde taal spreken. “We stemmen ook met elkaar af waar het ene systeem stopt en het andere begint. Deze informatie moet vroegtijdig worden uitgewisseld, zodat beide partijen weten wat zij wel en niet moeten bestellen.”

Van draaideur naar schuifdeur

De draaideur in de hoofdentree is op het laatste moment omgezet naar een automatische schuifdeur. “Die beslissing is alleszins begrijpelijk. Een draaideur is storingsgevoeliger en de schuifdeur leent zich beter voor de toegang van veel scholieren tegelijk. Voor ons was het wel even schakelen. Samen met de architect hebben we uitgezocht hoe we de toegang van de vele scholieren het beste kunnen faciliteren.”

Passend hang- en sluitwerk

De ruime ervaring in scholenbouw heeft Lieftink Geveltechniek ook bedreven gemaakt in hang- en sluitwerk. “Als buitenstaander valt het niet mee om de combinatie te maken tussen voorschriften en praktijk. Wij hebben hierin een ruime ervaring. We weten wat wel en niet werkt. Die kennis delen we graag.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details