Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Ramen, deuren, kozijnen en panelen vervangen in renovatieproject

Ramen, deuren, kozijnen en panelen vervangen in renovatieproject

Een goede voorbereiding en afstemming IS het halve werk

De opwaardering van honderdveertig appartementen in de woonwijk Waldeck (Den Haag) is in volle gang. In elk appartement worden ook de ramen, deuren en panelen vervangen. Daarnaast worden de kozijnen in de portieken vervangen door brandwerende kozijnen. Verweij Houttechniek is de co-maker van BAM Wonen voor alles wat hout is binnen hun renovatieprojecten. De specialist uit Woerden levert en monteert voor dit project meer dan zevenhonderd ramen, meer dan vijfhonderd deuren en meer dan duizend panelen. Een goede voorbereiding bij Verweij en een nauwkeurige afstemming met de andere co-makers moet zorgen voor een vlotte uitvoering op de bouwplaats.

De geschiedenis van Verweij gaat terug tot 1884 als Huibert Verweij in Nieuwerbrug een eenmans-timmerbedrijfje opstart. Vanwege de wederopbouw van Nederland focust de firma na de Tweede Wereldoorlog op de productie van houten kozijnen, vandaag nog steeds een groot deel van de corebusiness. “Aangezien er in Nieuwerbrug geen mogelijkheid meer was voor verdere uitbreiding verhuisden wij in 2004 naar Woerden en betrokken wij een nieuw kantoorgebouw en productieruimte, uitgerust met een volledig nieuw machinepark. Sinds 2015 hebben wij ook een tweede vestiging in Drachten”, zegt David Verweij. “Voor de renovatiemarkt produceren, leveren en plaatsen we onder meer ramen, deuren, kozijnen, prefab dakkapellen, prefab wanden en prefab bergingen. Alles gebeurt in eigen huis: calculeren, inmeten, ontwerpen, werkvoorbereiden, produceren en monteren. We leveren alles kant-en-klaar: pasmaat, beglaasd, afgelakt en voorzien van al het nodige hang- en sluitwerk. In de woningen hoeft dan ook niet meer geschaafd, geschilderd en beglaasd te worden.”

Ook de panelen waren aan vervanging toe. Een asbestspecialist verwijdert de originele panelen en Verweij zorgt voor de plaatsing van nieuwe isolatie en panelen.

 

Co-maker voor project Waldeck

Verweij is ook al vijf jaar één van de co-makers binnen de afdeling Renovatie Concepten van BAM Wonen. Het bedrijf is daarbij verantwoordelijk voor het vervangen van houten ramen, deuren, kozijnen, panelen en aanverwante prefab producten. Zo is Verweij Houttechniek ook betrokken bij het groot onderhoud en de energetische verbeteringen aan twee woontorens in de wijk Waldeck in Den Haag, goed voor honderdveertig appartementen. “Voor het hele project worden respectievelijk meer dan zevenhonderd en meer dan vijfhonderd gedateerde ramen en deuren vervangen door kant-en-klare Columbus ramen en deuren. De ramen zijn op pasmaat gefreesd en voorzien van een dekkend aflaksysteem, hoogrendementsglas en hang- en sluitwerk”, licht montageleider Geoffrey Bruurmijn toe. “Bovendien waren de panelen van de buitenkozijnen aan vervanging toe. De oude panelen worden door een asbestspecialist gesaneerd. Wij plaatsen de nieuwe isolatie en panelen. De volledige installatie voldoet dan ook aan de nieuwste normen.”

In de appartementen in de woonwijk Waldeck worden de gedateerde ramen en deuren vervangen door kant-en-klare Columbus ramen en deuren van Verweij.

 

Voorbereiding en afstemming, maar ook mensenkennis is essentieel

Aangezien de bewoners tijdens het volledige renovatieproject in de torens blijven wonen en alleen tijdens de werkzaamheden aan hun appartement intrek nemen in een vervangingsflat, ligt de tijdsdruk heel hoog. Een goede voorbereiding op kantoor en in de fabriek, een goede afstemming met de andere co-makers en een gezonde portie mensenkennis zijn dan ook van groot belang. “Elk project is uniek. Voor we starten, wordt eerst duidelijk afgesproken wat er moet gebeuren. Daarna wordt alles ingemeten, gecalculeerd, ontworpen en geproduceerd in onze fabriek in Woerden. De elementen worden verzameld, voorzien van labels en in verschillende containers op de bouwplaats geleverd. Een goede voorbereiding voorkomt immers onvolkomenheden bij de montage”, zegt Bruurmijn. “Uiteraard is ook een goede afstemming met de andere co-makers in het project heel belangrijk. Zo moesten voor deze werkzaamheden duidelijke afspraken gemaakt worden met de glaszetter en de asbestspecialist. Het gebouw zelf wordt verdeeld in verschillende stramienen, zodat de co-makers op een vlotte manier hun opdrachten kunnen uitvoeren. Per appartement zorgt een team van vijf medewerkers voor de montage van ramen, deuren en panelen.”

David Verweij vult aan: “Het is de bedoeling dat de bouwtijd zo kort mogelijk gehouden wordt en dat de overlast tot een minimum beperkt wordt. Deze appartementen worden één voor één bewoond door mensen van 70 jaar en ouder. Onze mensen hebben heel wat vakkennis en combineren dat met mensenkennis. Ze weten dat ieder mens en iedere situatie anders is en moeten daarmee kunnen omgaan.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details