Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Puzzelwerk van hout en staal
De stalen constructie van It Swettehûs.

Puzzelwerk van hout en staal

Visser Konstruktie Veenwouden BV verzorgde de stalen draagconstructie voor It Swettehûs. Hierbij lag de complexiteit in de combinatie van staal met hout. Projectleider Eelke Hofman: “Wij staan erom bekend dat we een uitdaging niet uit de weg gaan!”

Staal en hout verbinden was de uitdaging.

It Swettehûs is een grotendeels Fries project, uitgevoerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. “Dit is een zakenpartner van ons, zij kent dus onze expertise. We zijn niet puur een hallenbouwer, maar richten ons graag op bijzondere constructies.” In het geval van It Swettehûs werd staal met heel veel nieuw en gebruikt hout gecombineerd. “Een deel daarvan is zichtbaar, de stalen kolommen en vakwerkspanten bijvoorbeeld, maar de metalen platen en consoles die de houten liggers met elkaar verbinden niet.”

Visser Konstruktie Veenwouden aan het werk.

A&I Kwant BV uit Veendam heeft de 3D-engineering voor Visser Konstruktie gedaan. “In nauw overleg met de aannemer en de hoofdconstructeur heeft zij voor ons in detail uitgewerkt hoe we staal en hout het beste konden combineren.” Ook op de bouwplaats zorgden de consoles die hout en staal verbonden voor puzzelwerk. “Onze monteurs kregen die en moesten alles aan elkaar zien te knopen. Zo moesten eerst consoles aan liggers gemonteerd worden in de juiste volgorde, voordat de liggers op hun plek gehesen konden worden.” Visser Konstruktie was negen weken onafgebroken op de bouwplaats aanwezig voor de opbouw van het casco met de houten prefab vloerelementen. In een later stadium zijn de trappen en hekwerken aangebracht. “We zijn erg tevreden met het mooie project en de goed verlopen samenwerking.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details