Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prologis DC3, Eindhoven | ‘Tweede distributiecentrum van Prologis Benelux in Eindhoven is gereed’

Prologis DC3, Eindhoven | ‘Tweede distributiecentrum van Prologis Benelux in Eindhoven is gereed’

Op Goederen Distributie Centrum Noord in Eindhoven is afgelopen mei Prologis DC3 opgeleverd. Het circa 30.000 m² grote distributiecentrum bestaat uit twee hallen van resp. 7.000 en 20.000 m² met bijbehorende mezzanine, kantoren en dertig loading docks. In opdracht van vastgoedontwikkelaar Prologis Benelux maakte Johan de Vries Architect BV het ontwerp voor de nieuwbouw. ASK Romein Bouw was verantwoordelijk voor de complete realisatie, van engineering tot en met fabricage, levering en montage. Leo Burger, projectleider bij ASK Romein Bouw, licht toe: “In dit project hebben wij alle constructieve, bouwkundige en bouwfysische werkzaamheden verzorgd. Conform de BREEAM-NL ‘Very Good’ certificeringscriteria en rekening houdend met de specifieke klantwensen van de eerste huurder.”

Opvallende gevel en dakrand

“Het distributiecentrum is opgebouwd uit een betonnen funderingsconstructie met 9.700 mini vibropalen, 410 prefab funderingspalen, ruim 700 meter funderingsbalken en 90 poeren, met daar bovenop een betonvloer en met als primaire structuur een staalstructuur”, vertelt Burger. “De constructie is afgewerkt met sandwichpanelen en aluminium kozijnen met triple glas. Bijzonder zijn de architectonische gevel en dakrand, die in de avonduren helderblauw worden verlicht. Om hier optimaal invulling aan te geven, hebben wij achter de lichtdoorlatende (polycarbonaat) gevelpanelen intelligente LED-armaturen aangebracht.”

Het distributiecentrum is opgebouwd uit een betonnen funderingsconstructie met 9.700 mini vibropalen, 410 prefab funderingspalen, ruim 700 meter funderingsbalken en 90 poeren, met daar bovenop een betonvloer en met als primaire structuur een staalstructuur.

 

Turnkey opgeleverd

Het nieuwe distributiecentrum sluit uitstekend aan bij de overige gebouwen op het industrieterrein, vertelt Burger. “Een royale, glazen entree zorgt voor maximale transparantie en een duidelijke ontvangst. Beide hallen beschikken over een eigen kantoordeel en zijn turnkey door ons opgeleverd. Inclusief de W- en E-installaties, plafonds, binnenwanden en vloerafwerkingen. Omdat voor hal A (7.000 m²) de huurder reeds bekend was, hebben we hier alle huurderswensen al kunnen integreren. Hal B (20.000 m²) hebben wij volgens het wensen- en eisenpakket van Prologis Benelux gerealiseerd.”

Vaste partners

De grootste uitdaging in dit project was de tijd, vertelt Marcel Michielsen, algemeen directeur bij ASK Romein Bouw. “We hebben het distributiecentrum in slechts 9 maanden gerealiseerd. Van de engineeringsfase tot en met de oplevering. Bepaald geen sinecure, maar omdat we vaker met elkaar samenwerken, zijn we goed bekend met elkaars werkwijzen, wensen en eisen.” Recent heeft de totaalbouwer bijvoorbeeld ook de projecten DC2 in Eindhoven, DC6 in Venlo en DC11 in Eemhaven voor Prologis gerealiseerd. Op dit moment bouwt ASK Romein aan distributiecentra DC2 en DC3 in Waalwijk en DC8 in Venlo. Het is zonder meer duidelijk dat beide partijen elkaar goed begrijpen. De vlotte samenwerking tussen ASK Romein Bouw en Prologis zal in de toekomst ook over de nationale grenzen heen worden verdergezet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details