Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Profielsysteemfamilie speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt
SYNEGO SLIDE.

Profielsysteemfamilie speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt

Het Duitse REHAU mag zich één van de Europese marktleiders noemen als het gaat om het ontwikkelen en produceren van profielsystemen voor ramen en deuren. Met een scherp oog voor de individuele behoeften die bij profielverwerkers per land verschillen, ontwikkelde REHAU de SYNEGO-NL profielsysteemfamilie voor de Nederlandse markt. Inmiddels is dit profiel niet meer weg te denken en favoriet bij zowel profielverwerkers als architecten. Dat SYNEGO-NL ook nog eens uitermate geschikt is voor de renovatiemarkt, is een groot pluspunt. Edwin van Houten, commercieel manager Benelux Window Solutions bij REHAU, vertelt er graag meer over.

Meer dan compleet

“REHAU realiseert zich dat haar klanten behoefte hebben aan een compleet productenpakket, om alles uit één hand te kunnen leveren. Om die reden is SYNEGO-NL dan ook meer dan compleet. Elke vraag uit de markt kan in principe opgelost worden met de profielen die tot de SYNEGO-NL familie behoren. REHAU ontwikkelt, produceert en verkoopt vooruitstrevende systemen voor kunststof kozijnen, ramen en deuren die voldoen aan de allerlaatste eisen die bouwtechnisch aan ramen en deuren worden gesteld. Sterker nog, de prestaties overtreffen in veel gevallen de norm. SYNEGO-NL is qua vormgeving en techniek volledig ontworpen voor de Nederlandse markt, dat maakt de producten binnen deze familie zo geschikt voor renovatieprojecten. Ook het beschikbare kleurenpalet is daarop afgestemd”, aldus Van Houten. 

SYNEGO-NL.

“Binnen de SYNEGO-NL familie treffen we draaikiepramen, vaste ramen, huisdeuren, deuren en hefschuifdeuren als inline schuifdeuren en -ramen aan, in zowel de meest voorkomende als in bijzondere elementen”, vertelt Van Houten. “Verwerkers kunnen met SYNEGO-NL álle in Nederland voorkomende elementen maken. Van eenvoudige ramen tot naar buiten draaiende deuren, die naar wens ook met boven- of zijlicht geleverd kunnen worden. Zelfs ouderwetse schuiframen behoren tot de mogelijkheden, evenals getoogde of schuine kozijnen. Het profielsysteem heeft een 16° of 6° aanzicht, ook in combinatie met de RHL-verbinding. Bovendien is het zeer stabiel en zowel geschikt voor woningbouw als modulaire bouw, denk aan prefab woningen en chaletbouw bijvoorbeeld.”

‘Create difference, grow business’

Met deze slogan manifesteert REHAU zich niet alleen als ontwikkelaar en producten van profielsystemen, maar geeft het bedrijf aan de complete keten te ondersteunen en bewerken. “REHAU ontwikkelt zich steeds meer van een profielsysteemhuis naar een ‘omnichannel systeemprovider’. Van productie tot en met marktbewerking en digitale WINDOW.ID identificatie, waarbij de profielsystemen van productie tot en met recycling gevolgd kunnen worden”, legt Van Houten uit. “Er ontstaat een onovertroffen wind-, water- en luchtdichtheid In combinatie met een uitgekiende kaderafdichting rondom. Een Klasse 9A (conform DIN-EN 12208) certificering garandeert een uitstekende bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden. Bovendien sluiten we hiermee aan op de ambities van duurzaam bouwen van steeds meer opdrachtgevers.”

Het gebruik van 40 tot 75% gerecycled materiaal (EcoPuls-label) tijdens de productie van de SYNEGO-NL profielsystemen draagt bij aan een positieve ecologische voetafdruk. REHAU heeft al haar expertise samen met de geldende markteisen in één systeem weten te combineren, en dat mét gebruik van gerecycleerd materiaal. “Kunststof kan met gemak tien keer opnieuw in het productieproces worden ingebracht, zonder in te boeten aan kwaliteit. REHAU neemt hierin haar verantwoordelijkheid, door het volledig kringloopproces in eigen hand te houden. Oude kozijnen, ramen en deuren worden actief door ons ingezameld, gereinigd, fijngemalen, gesorteerd en gerecupereerd, waarna zij worden hergebruikt in de kern van onze profielen. Alleen hierdoor kunnen wij jaarlijks 97.000 ton CO2 besparen”, aldus Van Houten.

SYNEGO HST.

Zeg het met kleur

Dankzij het KALEIDO COLOR programma hebben architecten en eindgebruikers keuze uit meer dan 400 kleur- en designafwerkingen. Van Houten: “Daarmee bieden we voor iedere inrichting en iedere woonstijl een passende oplossing. Hierbij is het zelfs mogelijk om de sponning volledig rondom te voorzien van een kleurcoating, voor een uniforme look van de deuren en ramen.” Binnen de KALEIDO kleurenfamilie biedt REHAU drie opties, waarbij de SYNEGO-NL profielen naar wens worden voorzien van een hoogwaardige kleurfolie met hout-, effen en metallic motief (KALEIDO FOIL), een meerlaagse spuitlak (KALEIDO PAINT) of een bekleding met aluminium bekledingsprofielen (KALEIDO COVER).

Start morgen al met de implementatie van SYNEGO-NL

“We zijn altijd op zoek naar partners, die de kunststof SYNEGO-NL profielsystemen kunnen toepassen in hoogwaardige projecten, als toepassing van ramen en deuren. Maar ook om de afzetmarkt van REHAU verder te helpen vergroten. Wij bieden onze partners een uitgebreide ondersteuning in tools én (planning)software”, besluit Van Houten. “Ook helpen wij onze partners graag met zowel de technische als commerciële marktcommunicatie en met passende ondersteuning. Dat kan zijn voor projecten tot en met digitale WINDOW.ID identificatie. Wie geïnteresseerd is, kan vrijblijvend contact opnemen met team Benelux.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details