FalcoBlow fietspompen
00:45
14-02-2017

Proef in Rotterdam met 14 Falcoblow fietspompen

De gemeente Rotterdam heeft het voornemen om 14 FalcoBlow fietspompen te plaatsen in de stad. De eerste FalcoBlow is geplaatst op het Hofplein. De Rotterdamse Fietsersbond heeft met de gemeente meegedacht over geschikte locaties voor de openbare fietspomp. De fietspompen komen langs de drukste fietsroutes in Rotterdam en staan niet dichtbij openbare fietsenstallingen, fietsenmakers of fietsverhuurpunten omdat deze plekken vaak al een fietspomp aanwezig is.

Fietsstad
De plaatsing van de FalcoBlow fietspompen is 1 van de maatregelen die de gemeente Rotterdam neemt om de stad aantrekkelijker te maken voor fietsers. Wethouder Pex Langenburg geeft aan een ideale fietsstad te willen worden. Het plaatsen van de fietspompen staat in het fietsplan dat met 29 actiepunten moet zorgen voor meer gemak voor fietsers. Doel is dat steeds meer mensen de fiets pakken en de auto laten staan.

Proef
De plaatsing van de fietspompen, die gratis te gebruiken zijn, is een proef. Tot eind 2018 bekijkt de gemeente of de pompen gebruikt worden en hoe de pompen functioneren. Bij de evaluatie wordt onder andere de online fietscommunity fietsfan010 betrokken.

Fietsmarketing
FalcoBlow is een fietspomp met drukmeter met RVS pompstang en stalen behuizing. met aangelaste voetplaat. De FalcoBlow fietspompen die in Rotterdam worden geplaatst zijn gepoedercoat in een antracietgrijze kleur.

Naast de FalcoBlow fietspompen heeft Falco meer producten om het fietsen te stimuleren, zoals de fietssteun FalcoSupp, fietsreparatiezuil FalcoFiks 2.0 en fietsstandaard FalcoIon met oplaadpunten.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie.

*Door op 'inschrijven' te klikken gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Stedenbouw partners

straatmeubilairliften