Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prettig werken in nieuw bedrijfspand
Aanzicht voorgevel.

Prettig werken in nieuw bedrijfspand

Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk realiseert De Vries en Verburg Bouw een nieuw bedrijfspand voor Stolze. De bouw ging in september 2021 van start en de verwachte oplevering is in november 2022. “De samenwerking met de opdrachtgevers en onderaannemers verloopt erg soepel.”

Dak werkplaats met toekomstige daktuin.

Kantoor, werkplaats en expeditie

Stolze is specialist op het gebied van elektro- en watertechniek, groeilicht, automatisering en klimaattechniek voor tuinbouw en utiliteit. Op dit moment is het bedrijf onder andere gevestigd op twee locaties in Maasdijk. In het nieuwe, 12.000 m2 grote pand worden deze vestigingen samengevoegd. Aan de voorkant komt het kantoor, in het midden de werkplaats en in het achterste deel van het pand de expeditieruimte. “Zo kunnen de medewerkers al hun werkzaamheden uitvoeren vanaf één locatie”, vertelt Jan-Pieter van den Dool, projectleider bij hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw.

Kantoor op de tweede verdieping.

Stolze heeft veel in het pand geïnvesteerd om er een representatieve en prettige werkplek van te maken. Van den Dool: “Er komen een fraaie entree, een ruime kantine met balkonterras, een fitnessruimte voor medewerkers en een daktuin. Door dit alles leent het pand zich ook voor bijvoorbeeld een personeelsfeestje en als ontmoetingsplek.” De Vries en Verburg Bouw werd geselecteerd tijdens de bouwteamselectie. Het bouwbedrijf is bezig met meerdere projecten op Honderdland.

Werkplaats.

Geen extreme prijsstijgingen of levertijden

De bouw van het nieuwe bedrijfspand voor Stolze verloopt soepel. “De staalconstructie staat en we zijn nu bezig met de montage van de vliesgevels, het storten van de druklagen en de dakbedekking”, vertelt Van den Dool. “Aan de voorkant, waar de kantoren komen, wordt nog een grote glaswand geplaatst. De sandwichpanelen om de werkplaats en expeditie zijn al gemonteerd. We hebben alle materialen tot nu toe goed en op tijd kunnen bestellen. De leveringen van materialen en prijsstijgingen zijn grillig; we hopen dit zo veel mogelijk te beperken richting de afbouw.”

Expeditie.

Mooi werk

Op het gebied van duurzaamheid werd er gekozen voor een daktuin, die een stukje groen in het pand brengt. Daarnaast zijn de glasgevels van HR++ glas en voorzien van goede zonwering om de warmte buiten te houden. Omdat het pand uiteraard gasloos wordt opgeleverd, krijgt het een warmte- en koude-opslaginstallatie, zonnepanelen en warmtepompen. Voor het interieur wordt onder andere gerecycled materiaal gebruikt. Van den Dool is tevreden over het verloop van het project. “De samenwerking met de opdrachtgever en directievoerder is goed en ook met de andere bouwteampartners en onderaannemers kunnen we goed samenwerken. Dit zijn vooral partijen met wie we vaker hebben gewerkt. We hebben voor dit pand samen met de architect en directievoerder diverse optimalisaties door kunnen voeren, waaronder de vliesgevel, waardoor we sneller konden bouwen. Het is een mooi werk en we krijgen alle vertrouwen van de opdrachtgever. We hebben elke twee weken bouwteamoverleg, waardoor we constant in gesprek en op de hoogte blijven.”   

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Stolze
  • Architect Bogaerds Architecten en Ingenieurs
  • Directievoerder ArcWay Projects bv
  • Hoofdaannemer De Vries en Verburg Bouw
  • E-installaties Dael
  • W- en S-installaties Batenburg/Noordzij
  • GWW Van Daalen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details