Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Premium deurcommunicatie-systemen voor renovatie en nieuwbouw

Premium deurcommunicatie-systemen voor renovatie en nieuwbouw

Met deurcommunicatiesystemen voor zowel renovatie als nieuwbouw biedt Vercoma ‘plug & play-systemen’ die toekomstproof zijn, aldus algemeen directeur André Husslage. “Deurcommunicatie moet geen ondergeschoven kindje zijn in de technische bestekken. Voor ons is elk appartementencomplex uniek.”

“Wat wij merken is dat een deurcommunicatiesysteem in verreweg de meeste gevallen een autonoom systeem is in een gebouw. Daar waar een aantal jaren geleden gedacht werd dat gebouwautomatisering altijd toegevoegd zal worden aan het deurvideoscherm, blijkt dat deze in de meeste gevallen bediend wordt met mobile devices. Niemand is immers bereid naar de hal te lopen om het licht uit te doen of de verwarming lager te zetten. Wat wel de huidige standaard is, is het doorzetten van een oproep naar je smartphone. En dat is iets wat onze systemen vanzelfsprekend bieden. Vercoma zit dicht op de klant; wij luisteren goed waardoor wij snel trends signaleren. Buiten dat hebben wij een excellente eigen R&D-afdeling die unieke technische oplossingen ontwikkelt en maakt.” 

iPlus-BUS

Als eerste leverancier op de markt met een full IP-deurcommunicatiesysteem is Vercoma na doorontwikkeling de enige in Nederland met een full-IP deurcommunicatiesysteem over een Cat5 bus-infrastructuur, vervolgt Husslage. “Dit systeem biedt de vele voordelen van een full-IP deurcommunicatiesysteem, gecombineerd met de aanlegsnelheid en het gemak van een traditioneel bus-systeem. Inmiddels hebben we zelfs een aantal klanten die het systeem alleen nog maar met kant-en-klare patch-kabels aanleggen, waardoor iPlus-BUS tevens het eerste volledig stekerbare deurcommunicatiesysteem is op de markt. De razendsnelle P2P-communicatie tussen de units komt tot stand door het ontbreken van een vertragende server in het systeem. En iPlusBUS heeft AES256 Encrypted-commando’s voor video, audio en data. Dankzij gratis firmware-updates is iPlusBUS altijd up-to-date.”

2-draads bus monitor ART 7/GTwin (GTwin)

GTwin

Voor renovatiecomplexen zijn er de standaard 2-draads bus-systemen. “In het verleden liepen we wel eens tegen de beperkte flexibiliteit en capaciteit van het systeem aan. Grote complexe projecten zijn sinds de komst van GTwin – enkele jaren geleden, geen enkele uitdaging meer: dit systeem kan in vrijwel elke complexe situatie worden toegepast. Bovendien kan in negen van de tien situaties de bestaande bekabeling worden hergebruikt, wat bij renovaties een forse besparing in arbeid met zich meebrengt. Zelfs met de slechtste bestaande bekabeling zijn toch goede resultaten behaald.” 

Wat GTwin uniek maakt zijn ‘afgezekerde’ splitters voor de monitoren, aldus Husslage. “In geval van kortsluiting in de kabel, veroorzaakt door een bewoner, zullen de overige bewoners geen last ondervinden. GTwin biedt een breed scala aan oplossingen variërend van een goedkoop audio-intercomtoestel tot een 7” videomonitor, vanzelfsprekend met de mogelijkheid de oproep door te schakelen naar een mobile device. Naast het feit dat GTwin hét deurcommunicatiesysteem is voor renovaties, is het ook zeer geschikt voor nieuwbouwcomplexen.“

De bovengenoemde twee premium systemen levert Vercoma met 5 jaar garantie. Husslage: “Bij ons is iedereen een ‘preferred partner’. Daarom komen klanten bij ons terug. Wij nemen de tijd voor onze relaties; uiteindelijk is iedereen erbij gebaat dat een deurcommunicatiesysteem tientallen jaren lang probleemloos functioneert.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details