Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prefab zichtbeton just-in-time geleverd

Prefab zichtbeton just-in-time geleverd

De trappen, bordessen en hellingbanen van Salt, Pepper en Blend zijn op maat geproduceerd en geleverd door Steenhuis Beton. De prefab producent uit het Groninger Uithuizermeeden, onderdeel van de BTE Groep, maakt daarbij gebruik van duurzame productiemethoden.

Het zichtwerk betonwerk is inclusief verankeringen kant-en-klaar en just-in-time voor montage aangeleverd op de bouwlocatie. “De montageplanning is iets voor de hoofdaannemer; wij hebben daartoe een buffer in de productie aangelegd, zodat wij de productieperiode van anderhalf jaar flexibel konden opvangen met betrekking tot transport en aanlevering”, vertelt sales manager Aeilco Holtkamp.

Verdreven treden

Als zodanig leverde Steenhuis Beton bijvoorbeeld 89 trappen, waaronder enkele specials. “In gebouw Pepper zijn trappen met verdreven treden gemonteerd.” Een verdreven trede is een trede van een trap waarvan de voorkant niet evenwijdig loopt aan de voorkant van de daarboven gelegen trede.

Hellingbanen

Naast trappen en bordessen voor de trappenhuizen produceerde en leverde Steenhuis Beton tevens hellingbanen voor de parkeergarage en fietsenstalling. Bij de betonproductie wordt gebruik gemaakt van duurzame methoden. “Wij gebruiken bijvoorbeeld gebroken graniet in plaats van riviergrint als basis. Onze fabriek ligt bij de Eemshaven, waar het gebroken graniet direct uit Noorwegen wordt aangevoerd.” De prefab leveringen op de bouwlocatie zijn in november 2022 afgerond.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details