Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Prefab bouwen met oog voor veiligheid. Betoncasco van A tot Z

+20230315_101334
Mulder Betonbouw maakte het betonnen casco voor Waterside II.

Tekst | Ramona Kezer

Beeld | Mulder Betonbouw

9 mei 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor het maken van het betonnen casco in het project Waterside II in Rotterdam werd Mulder Betonbouw ingeschakeld. Het casco bestaat uit in beton gestorte wanden en vloeren. Daarnaast nam de betonbouwer het opperen van Ytong voor de binnenwanden en de HSB-elementen voor de buitengevel op zich. De elementen werden met de hijskraan op hun plek gehesen. “Zo hebben wij de complete regie over het werk en hoeven we niet te wachten op andere partijen.”

Het bedrijf kan het hele traject van begin tot eind verzorgen.

Het is een flink project voor Mulder Betonbouw. Projectleider Peter van Winden: “We werken er momenteel met gemiddeld twintig mensen aan, waaronder vier vlechters. Bij zo’n groot project is het elke dag een uitdaging om het hele bouwproces te begeleiden. Onze uitvoerder Alwin Noorloos stemt alles nauwlettend af met de uitvoerder van de aannemer. We hebben vooraf alles zo veel mogelijk voorbereid, waardoor het goed loopt en we geen last hebben van leveringsproblemen.”

De betonbouwer ontzorgt aannemers door het betonnen casco neer te zetten volgens de stukken die de aannemer aanlevert. “We zijn volledig zelfvoorzienend en leveren arbeid, bekisting, kranen, beton en wapening. De aannemer verzorgt zelf de engineering en wij pakken vervolgens de uitvoering compleet op. We zorgen ervoor dat er binnen de gewenste planning in goed overleg een kwalitatief goed casco staat waar de aannemer
op kan voortborduren.”

Ondersteuning met layher constructie

Mulder Betonbouw werd in eerste instantie door de opdrachtgever van hoofdaannemer STATON Bouw bij het project betrokken. Het offertetraject startte begin 2021 en eind van dat jaar werd het werk aangenomen. “We bespraken in het voortraject met STATON Bouw hoe we dit complexe project het best konden aanpakken, ook op het gebied van veiligheid. Omdat het gebouw rondom volledig in prefab zit, ondersteunen we het met een Layher constructie. Zo kunnen we de stabiliteit voor en tijdens het storten waarborgen.”

Het is de eerste keer dat Mulder Betonbouw samenwerkt met STATON Bouw en dit verloopt zeer voorspoedig. “We maken dit soort werken ook voor andere aannemers. Doordat wij het complete pakket in eigen beheer hebben, inclusief Layher en stempels voor vloeren, zijn we flexibel.
Dat is onze kracht.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details