Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Prefab betonelementen voor grootschalige woningbouw
De Ananas in Leiden is een project met een behoorlijk lange doorlooptijd, ook voor Preco.

Prefab betonelementen voor grootschalige woningbouw

Als totaalleverancier van prefab betonelementen is Preco een gerenommeerde naam in de utiliteit- en hallenbouw. Ook in de grootschalige woningbouw wordt meer en meer gebruik gemaakt van prefab betonoplossingen. Een mooi voorbeeld daarvan is De Ananas in Leiden, waaraan Preco een wezenlijke bijdrage heeft geleverd met onder meer een just-in-time levering van stabiliteitswanden en vele honderden balkon- en galerijplaten.

Het overgrote deel prefab beton zit hem in de balkon- en galerijplaten, respectievelijk 320 en 80 stuks.

Wanden, kolommen, trappen, bordessen, T-docks, kanaalplaten en balkon- en galerijplaten in beton, het komt allemaal uit de hypermoderne betonfabriek van Preco in Apeldoorn. “Het feit dat we als totaalleverancier alles in eigen huis kunnen verzorgen, dus via één aanspreekpunt, is voor veel opdrachtgevers van grote meerwaarde”, zegt Theo Kool van Preco. “Aannemer De Raad Bouw uit Katwijk heeft ons op een gegeven moment gevraagd om ons licht te laten schijnen op de mogelijkheden in prefab beton voor het grootschalige wooncomplex De Ananas in Leiden. Daaruit is een mooie samenwerking ontstaan.”

In verschillende fases levert Preco een groot aantal prefab betonelementen voor het appartementencomplex.

In verschillende fases levert Preco een groot aantal prefab betonelementen voor het appartementencomplex. “Zo leveren we de wandelementen tussen de trappenhuizen en liftkernen, maar ook een aantal stabiliteitswanden en consoles. Het overgrote deel prefab beton zit hem echter in de balkon- en galerijplaten, respectievelijk 320 en 80 stuks”, vervolgt Kool. “Het is een project met een behoorlijk lange doorlooptijd. In mei 2020 hebben we de opdracht gekregen om in verschillende fases tot einde dit jaar de elementen te produceren en te leveren. Het leveren gebeurt overigens op afroep richting de Leidse binnenstad. Ook daarin zijn we heel flexibel. Al met al dus voor ons een mooie referentie in een segment dat ook steeds vaker de voordelen inziet van bouwen met prefab betonelementen. Wij zijn er klaar voor.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details