Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Prachtig om te werken aan renovatie van monument’
Het gerenoveerde Asschergebouw in Amsterdam.

‘Prachtig om te werken aan renovatie van monument’

Als wederzijdse gunst aan aannemer De Geus Bouw leverde FB Hout het parket voor de vloeren en trappen van het gerenoveerde Asschergebouw in Amsterdam. “Het liefst worden we zo snel mogelijk door onze partners bij een project betrokken, zodat we ons product op de juiste manier kunnen produceren.”

Tekst | Tim van Dorsten    Beeld | De Geus Bouw

FB Hout werkt alleen in opdracht van haar partners, zoals groothandels en parketspeciaalzaken. “Wij leveren het hout, zij regelen de andere activiteiten zoals het inmeten en installeren van het parket, de randartikelen en de nazorg. We zijn actief in meer dan 40 landen en produceren jaarlijks zo’n 600.000 tot 700.000 vierkante meter eikenhouten vloeren, voorzien van Cradle 2 Cradle Silver-keurmerk en verkrijgbaar met FSC-certificering”, zegt sales director Maik Broersen.

Toen FB Hout werd benaderd door De Geus Bouw om parket voor de nieuwe Diamantfabriek te leveren, is er besloten om samen met de installateur een passend antwoord te vinden op de openstaande vragen. “Zo konden we zien wat er komt kijken bij een maatwerkproject. Daarbij is het prachtig om mee te werken aan de renovatie van het monumentale Asschergebouw.”

Vloer en trappenhuis

In totaal leverde FB Hout een kleine 2.000 vierkante meter aan parket aan de Diamantfabriek, bestaand uit een watervaste berkenmultiplex drager en een kant-en-klaar Europees eikentoplaag. Het dient grotendeels als vloerbedekking en ook in het trappenhuis is parket geplaatst. “De trappen zijn van hetzelfde materiaal geproduceerd als de vloer, voor een mooi geheel. Hierin komt het specialisme van de installateur extra goed naar voren.”

Meer samenwerking

Wat FB Hout betreft mogen winkeliers deze werkwijze ook vaker hanteren. “Het zou mooi zijn als winkeliers en producenten meer gaan samenwerken en producenten door winkeliers eerder bij projecten worden betrokken. Zo zijn we beter op de hoogte van de, eventueel veranderende, wensen van klanten waarop we sneller kunnen inspringen om producten op de juiste manier te produceren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details