Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Polyvalente bouwer verruimt scope naar bruggenbouw
“We hebben de ambitie om ook in België uit te groeien tot een grotere speler in de bruggenbouwsector”, zegt CEO Ivan Vinck.

Polyvalente bouwer verruimt scope naar bruggenbouw

Bijzondere maatregelen op de werf, stijgende grondstofprijzen, uitgestelde investeringen van belangrijke klanten, …: ook in 2021 waren er uitdagingen bij de vleet voor ASK Romein. Hoewel de activiteiten dit jaar opnieuw aantrokken, bleef het polyvalent bouwbedrijf evenmin gespaard van de naweeën van de coronacrisis. Het verhinderde ASK Romein echter niet om ambitieus vooruit te blikken en de horizon eens te meer te verruimen. “In België stonden we tot voor kort nog niet echt bekend als bruggenbouwer, maar daar brengen we op dit eigenste moment volop verandering in”, aldus CEO Ivan Vinck.

Samen met industrieel vastgoedontwikkelaar Prologis vormde ASK Romein Bouw een verlaten industrieterrein om tot een hoogwaardig nieuw distripark.

COVID-19 drukte ook in 2021 zijn stempel op het bouw- en infrastructuurwezen. Vooral de aanzienlijke prijsstijging voor staal en alle bijbehorende componenten was een zware dobber, maar net als vorig jaar bleef ASK Romein allerminst bij de pakken neerzitten. Zo investeerde het deze zomer in de aankoop van een nieuwe scheepswerf in Vlissingen-Oost. “Een belangrijke strategische uitbreiding”, benadrukt Ivan Vinck. “Het gaat om het perceel van Shipyard de Donge, dat zich naast de site van Hillebrand bevindt (de staalbouwonderneming die ASK Romein in 2017 overnam, red.). In het vierde kwartaal van dit jaar hebben we er alle activiteiten van onze locaties in Middelburg en Vlissingen gecentraliseerd. Via een gefaseerd investeringsplan zullen we de scheepswerf geleidelijk aan opwaarderen naar onze hoge standaarden. In een eerste fase gaat het om de afbraak van enkele loodsen, de aanleg van nieuwe wegenis, de renovatie van bestaande kantoren en de realisatie van bijkomende kantoorfaciliteiten. Zodra dit alles ‘up and running’ is, gaan we over tot de bouw van een nieuwe kade, de vervanging van de huidige beplating door een afwerking in onze huisstijl, de realisatie van een conserveringshal, enzovoort.”

Voor Jumbo en Intospace realiseerde ASK Romein Bouw een nieuw e-fulfilment center in Bleiswijk van 40.000 vierkante meter. (Beeld: sebastien Adriaensen)

The future looks bright

Met de aankoop van de nieuwe scheepswerf in Vlissingen-Oost zette ASK Romein wederom een belangrijke stap richting toekomst. “We hebben de ambitie om ook in België uit te groeien tot een grotere speler in de bruggenbouwsector”, legt Vinck uit. “In Nederland zijn we actief in het middensegment, maar we merken dat er de komende jaren veel overheidsinvesteringen op de planning staan. Vandaar dat we ook willen kunnen meedraaien in het hoogste segment. Met onze nieuwe scheepswerf in Vlissingen-Oost beschikken we alvast over een locatie waar alle benodigde faciliteiten voorhanden zijn: een terreinoppervlakte van 31.540 m² en een bebouwde vloeroppervlakte van bijna 20.000 m², waaronder een hal van 170 meter lang, 40 meter breed en 40 meter hoog. Daar kunnen we probleemloos omvangrijke modules assembleren, om ze vervolgens zonder belemmering van sluizen of bruggen over open water te transporteren. Geografisch gezien kunnen we niet beter zitten: ten noorden van België en ten zuiden van Nederland. Kortom: ‘the future looks bright’! Bruggenbouw is een marktsegment waarin we veel mogelijkheden zien, als ideale aanvulling op onze activiteiten in de staal- en industriebouw, die we uiteraard ook verder blijven ontwikkelen.”

Nieuwe blikvangers op de referentielijst

2021 bracht ASK Romein nog heel wat ander moois en de indrukwekkende referentielijst van de polyvalente industriebouwer dikte verder aan. Eén van de vele blikvangers was het DistriPark Prologis Botlek in Rotterdam, bestaande uit twee modern geoutilleerde distributiehallen met een gebruiksoppervlakte van 19.310 en 15.852 vierkante meter. Met dit project wil Prologis aanduiden dat zogenaamde ‘Brownfieldlocaties – verlaten of onbenutte terreinen – duurzaam herbestemd kunnen worden.

‘Bruggenbouw is een marktsegment waarin we veel mogelijkheden zien, als ideale aanvulling op onze activiteiten in de bouw en de staalbouw’

Nog een mooi project is het nieuwe e-fulfiment center te Bleiswijk voor supermarktketen Jumbo en Intospace. Het hele project is opgericht volgens de BREEAM-kwalificatie ‘outstanding’. De nieuwbouw werd onder meer uitgerust met HR++glas, hoogwaardige gevel-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen en energiezuinige gebouw- en terreinverlichting (LED). Het gigantische e-fulfilment center is maar liefst 40.000 vierkante meter groot en gebouwd om nog beter te kunnen inspelen op het almaar veranderende winkelgedrag van de consument. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details