Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Plus Ultra Utrecht: 22.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte voor start- en scale-ups

Plus Ultra Utrecht: 22.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte voor start- en scale-ups

Vanaf oktober 2022 zal begonnen worden aan de bouw van het duurzame bedrijfsverzamelgebouw Plus Ultra Utrecht. Het gebouw is gelegen in het Science Park van Utrecht, aan de Universiteitsweg/Uppsalalaan. Universiteit Utrecht en Stichting Utrecht Science Park kozen Kadans Science Partner voor de ontwikkeling van dit nieuwe gebouw. Het belooft een zeer toekomstbestendig en energieneutraal gebouw te worden, inclusief zonnepanelen en energiezuinige installaties.

Plus Ultra Utrecht zal 22.000 m2 aan kantoor- en laboratoriumruimte bieden, bedoeld voor R&D start-ups en scale-ups binnen de gezondheidszorg, life sciences en duurzaamheid.

Grootste plannen vanuit Kadans Science Partner

Het nu nog lege Kavel 32 in het Utrechtse Science Park zal flink onder handen genomen worden door Kadans Science Partner. En de ambitie is groot! Zo wordt er ingezet op een BREEAM-NL OUTSTANDING certificering en een volledig energieneutraal gebouw met BENG 2 <0. De bedoeling is dat het primaire energiegebruik beperkt zal worden door energiezuinige installaties, die op hun beurt weer volledig gecompenseerd zullen worden door zonnepanelen.

 “Wij kijken er naar uit onze bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Met veel enthousiasme gaan we een mooie invulling geven aan Kavel 32. Een mooie uitdaging ligt in het shared lab wat we willen gaan realiseren. Hiermee kunnen we de volledige levenscyclus van Life Sciences bedrijven op het Utrecht Science Park faciliteren, en daarmee een volwaardige partner zijn voor het park”, aldus Johan van Gerven (Associate Director Acquisition & Development bij Kadans Science Partner).

Andere betrokken partijen zijn onder meer MTD Landschapsarchitecten, Cepezed architecten en Adviesbureau Tielemans BV. Hoofdaannemer Goossen Te Pas Bouw B.V. zal de leiding van het bouwproject op zich nemen en de coördinatie van A tot Z uitvoeren.

De huurder in het middelpunt

De focus van Kadans, en tevens de vraag vanuit Utrecht Science Park, is om de huurder (de eindgebruiker) volledig te ontzorgen. Zo zal er een Community Manager aanwezig zijn die het lokale en internationale ecosysteem ontwikkelt; krijgen de huurders toegang tot een internationaal netwerk met 23 campuslocaties in Europa; en komt er een facilitair, commercieel en community team voor de huurders beschikbaar. De Community Manager in het bijzonder zal bijdragen aan het verbinden van de huurders onderling en eventueel met huurders van andere gebouwen.

Er is dus niet alleen aandacht voor de kwaliteit van het gebouw, maar ook voor de kwaliteit van de service en de behoeften van de huurders.

Over Utrecht Science Park

Op de 367 hectare oppervlakte van het Utrecht Science Park werken zeker 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers uit medische centra, bedrijven en kennisinstellingen samen. Zo dragen ze bij aan het ontwikkelen en toepassen van indrukwekkende wetenschap die het verschil kan maken binnen de gezondheidszorg, duurzaamheid en life sciences.

Wil je ook helpen om project Plus Ultra Utrecht te realiseren?

Velox zet professionals en engineers in die beschikken over de juiste kennis, expertise en ervaring. Wil jij jouw vakkennis inzetten voor project Plus Ultra Utrecht of een vergelijkbaar project? Bekijk dan hier onze vacatures, stuur een open inschrijving in of neem direct contact met ons op. Tot snel!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details