Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Plug & play’ kantoor- en bedrijfsgebouw
Een vliesgevel met grote glaspartijen zorgt voor de lichtinval. Aluminium zonweringslamellen voorkomen oververhitting.

‘Plug & play’ kantoor- en bedrijfsgebouw

Het gebouw is ontworpen voor minimaal twee huurders, maar kan ook in meer zones verdeeld worden. De bouwwerkzaamheden startten na de bouwvak vorig jaar en recent werd het pand opgeleverd. Uitzonderlijk aan de aanpak van het bouwbedrijf uit Rijssen was het feit dat de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase al wist wat de eindprijs van zijn project zou zijn. 

Nieuwenhuis Bouwbedrijf realiseert een project in Lelystad met een bedrijfshal en kantoren.

één aanspreekpunt

De opdrachtgever wist al langer dat ze met een dergelijk project bij Nieuwenhuis Bouwbedrijf aan het juiste adres zou zijn. Dat hadden gemeenschappelijk gerealiseerde projecten uit het verleden al bewezen. “We willen voor onze klanten veel meer zijn dan louter maar een bouwbedrijf en hen eigenlijk volledig ontzorgen. Zo staan we in voor de gehele ontwikkeling, het ontwerp, de calculatie en de dimensionering van een gebouw, maar ook voor alle facetten die men daarnaast nog tijdens het project tegenkomt. We voeren daarbij zoveel mogelijk in eigen beheer uit en, indien nodig, kunnen we ook nog een beroep doen op een breed netwerk van relaties”, vertelt algemeen directeur Jacob Kolk. “We zijn eerst met de opdrachtgever rond de tafel gaan zitten om te kijken wat precies de wensen waren. Op basis daarvan tekende onze ontwerpafdeling een eerste schetsplan, dat na goedkeuring definitief uitgewerkt werd door onze ingenieurs. Tegelijk werd in deze ontwerpfase ook al de prijs definitief vastgelegd. Zo werken we graag, want dan komen onze klanten nooit voor onaangename verrassingen te staan. Na de ondertekening van de overeenkomst met MABO hebben we de nodige vergunningen aangevraagd en is tegelijk de werkvoorbereiding gestart.”

Het kantorengedeelte in volle opbouw.

Kantoor en bedrijfshal

Dit pand in Lelystad bouwt MABO als vastgoed, want ze is nog op zoek naar twee of meer huurders. Bij het ontwerp is hier dan ook rekening mee gehouden. Zo werd de bedrijfshal met een oppervlakte van 1.610 m² door middel van een brandwerende wand opgesplitst in twee gelijke compartimenten. “Het kantoorgedeelte bestaat uit drie bouwlagen, goed voor een totale oppervlakte van 1.400 m², die boven het maaiveld getild werden en op acht platte prefab betonnen kolommen steunen. Tussen die kolommen komen parkeerplaatsen. Ook deze kantoorruimte kan opgedeeld worden in verschillende zones rond de centraal geïntegreerde trap en lift”, licht de directeur toe. “Een vliesgevel met grote glaspartijen en slanke aluminium profielen zorgt voor de nodige lichtinval in de ruimtes. Aluminium zonweringslamellen beperken de zoninstraling, waardoor op warmere dagen oververhitting vermeden wordt.”      

De kantoren zijn boven het maaiveld getild en steunen op acht platte prefab betonnen kolommen.

Duurzaam gebouw, ‘instapklaar’

Bij het ontwerp werd uiteraard ook aandacht besteed aan de energiezuinigheid en duurzaamheid van het gebouw. Een lucht/lucht-warmtepompsysteem zorgt voor de verwarming en koeling. Zowel in de bedrijfshal als in de kantoren werd vloerverwarming geïntegreerd en overal werd gekozen voor energiezuinige LED-verlichting. “Voor de kantoren werd bovendien een luchtbehandelingssysteem geïnstalleerd op basis van een innovatieve technologie die onder meer ook bacteriën en virussen uit de binnenlucht haalt – een coronaproof oplossing dus”, sluit Kolk af. “Eventuele huurders kunnen hier direct aan de slag, want we leveren zowel hal als kantoren ‘plug & play’ op, inclusief alle technieken, leidingen en aansluitingen. Alleen het meubilair moeten ze zelf nog voorzien.”    

Projectinfo

Bouwpartners kiezen houten binnen­kozijnen voor nieuwbouw bedrijfspand

Hoofdaannemers zoeken de geschikte partners om hun opdrachtgevers voor elk project het beste resultaat te garanderen. Zo contacteerde Nieuwenhuis Bouwbedrijf voor de realisatie van het nieuwe kantoor en de bedrijfshal voor Mabo Invest in Lelystad specialist Kalco kozijnen. 

“De klant en zijn wensen staan altijd centraal. We werden door de mensen van Nieuwenhuis Bouwbedrijf al in de calculatiefase bij dit project betrokken”, vertelt Hans Kalenkamp, eigenaar van de timmerfabriek, gespecialiseerd in houten kozijnen, ramen en deuren. “We kregen de opdracht om alle houten kozijnen voor dit project te leveren. In drie weken tijd hebben we de kozijnen in onze fabriek geproduceerd en op de bouwplaats geleverd. Zoals bij elk project voldoen alle kozijnen aan de huidige regelgeving. Bovendien zijn ze voorzien van een KOMO-attest-met-certificaat waarmee we een perfecte wind- en waterdichtheid garanderen.” Bij Kalco kozijnen gaat de voorliefde uit naar hout, want dit materiaal is duurzaam, brandveilig, sterk en heeft een hoog isolerend vermogen. Een ideale oplossing voor alle duurzame projecten.

Bouwinfo

Opdrachtgever 
MABO Invest, Almere

Hoofdaannemer 
Nieuwenhuis Bouwbedrijf, Rijssen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details