Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
PIR: Een veelzijdig en optimaal brandwerend isolatiemateriaal

PIR: Een veelzijdig en optimaal brandwerend isolatiemateriaal

Rondom het brandwerend realiseren van gebouwen zijn uit PIR vervaardigde isolatiematerialen bezig aan een gestage opmars. Eén van de kartrekkers binnen deze ontwikkeling is de divisie Insulation van UNILIN, onderdeel van het Amerikaanse Mohawk Industries, wereldwijd marktleider in vloerbekleding. Vanuit Oisterwijk zet UNILIN Insulation hoog in op het maatgericht bedienen van de markt tijdens nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dat gebeurt niet alleen met een allround eisenconform productenpakket en de continue ontwikkeling van nieuwe vindingen, ook via een deskundig advies, een pasklaar ontwerp en een welkom meedenkend vermogen ontzorgt de isolatiespecialist zijn opdrachtgevers tot in de puntjes. 

Brandwerend isolatiemateriaal

Renovatieproject met RenoPir in Huizen.

Op isolatiegebied is UNILIN binnen Europa al meer dan vijftig jaar een begrip. Het bedrijf wijst afnemers met een compleet en gevarieerd productenpakket de weg naar de optimale isolatieoplossing. Een oplossing die zich kenmerkt door een tiptop prijs-kwaliteitverhouding en een breed toepasbaar karakter. En, nog belangrijker, een oplossing die voldoet aan alle gestelde eisen wat betreft brandwerend bouwen. Tegelijk is het met de klant delen van de aanwezige kennis en ervaring een tweede natuur aan de Beneluxstraat 1 te Oisterwijk. Een gegeven waarmee ontwikkelaars, aannemers en architecten hun voordeel doen tijdens de realisatie van de meest uiteenlopende bouw- en renovatieprojecten. “Je ziet bouwprocessen steeds complexer worden”, zegt marketing manager Christian van Gils. “Daarmee neemt in de markt ook de behoefte toe aan een specialist die met de klant meedenkt en hem met raad en daad bijstaat. Wij zijn zo’n partner. Met UNILIN kiezen onze opdrachtgevers voor een technisch hoogwaardig product. Tegelijk zijn ze verzekerd van een zeer kundige gesprekspartner die in elke situatie samen met hen op zoek gaat naar de slimste en meest geschikte oplossing.”

Brandwerend isolatiemateriaal

Plaatsen ruwbouw dakkapel in Hilvarenbeek.


Product met toekomst
Samengestelde isolatieplaten, zelfdragende dakelementen en een viertal onderling combineerbare Prefab Solutions (UNIFAS, UNIPRE, UNIFIT en UNISIP): het productenpakket van UNILIN is zeer divers. Met uitzondering van het uit glaswol bestaande UNIPRE is het gehele gamma samengesteld uit PIR, een veelzijdig en brandwerend materiaal dat de nodige voordelen biedt. “Onze uit PIR gefabriceerde isolatieproducten kunnen allereerst in de volle breedte worden toegepast: voor utiliteitsgebouwen, maar ook voor bijvoorbeeld woningen en hallen”, aldus Van Gils. Daarnaast biedt PIR onder meer een grote drukvastheid, een hoge thermische isolatiewaarde en is het vochtongevoelig. Door de gereduceerde dikte van de UNILIN-platen is in vergelijking met andere materialen voor eenzelfde isolatiewaarde een beperkter volume isolatieplaten nodig. Dit resulteert in lagere transportkosten. “Momenteel zijn er rondom het gebruik van PIR als volwaardig isolatiemateriaal de nodige positieve ontwikkelingen gaande, zeker als het gaat om de brandwerendheid ervan”, vertelt commercieel directeur Leon de Kok. “In die flow gaan we als UNILIN mee. Zo hebben we ondertussen ook al een isolatieplaat met brandklasse B, iets wat tegenwoordig in de agrarische industrie een vereiste is. Het is een voorbeeld van slimme productontwikkelingen die hout snijden en waarmee we het begrip veiligheid op een nóg hoger niveau kunnen tillen. Aan dat alles leveren we graag een bijdrage.”   

Brandwerend isolatiemateriaal

Plaatsen van UNIFAS-kap in Rijssen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details