Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Pionieren met vernieuwend gevelsysteem op BouwBeurs Utrecht

Pionieren met vernieuwend gevelsysteem op BouwBeurs Utrecht

Een ronde vorm hier, een verrassend detail daar. Wanneer alle grenzen wegvallen, ontstaan de mooiste gevels. En dat is precies waarvan Roel Tromp van LJ Solutions geniet. Tijdens de BouwBeurs in Utrecht staat hij in de R&D-hal, waar hij een gevelsysteem presenteert dat volledige ontwerpvrijheid biedt, onderhoudsvrij is én brandwerende eigenschappen heeft.

Roel ontdekte het gevelsysteem zo’n twee jaar geleden. De maker bleek NEOLIFE®, een fabrikant uit Frankrijk. “Ik was direct enthousiast. Van verticaal tot horizontaal en van vierkant tot rond, met het systeem kun je letterlijk alle kanten op. Ik besloot een partnerschap aan te gaan met mijn bedrijf LJ Solutions. Sindsdien ben ik de officiële leverancier van NEOLIFE® in Nederland en zijn we volop bezig in Vlaanderen.” 

Geveloplossingen en vlonders
Het systeem van NEOLIFE® wordt inmiddels door veel architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven toegepast. “We leveren geveloplossingen voor appartementen, woningen en kantoren, maar ook vlonders voor bijvoorbeeld terrassen. Tijdens de BouwBeurs laten we ze zien”, vertelt Roel. “Wat veel partijen aanspreekt, is het ‘natuurzuivere’ houtcomposiet waarvan de producten worden gemaakt. Dit composiet bevat tot maar liefst 92 procent houtvezels afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarmee bieden we een verantwoorde keuze.”

Product beschermt zichzelf
Die verantwoorde keuze zit ‘m niet alleen in de samenstelling, maar ook in de toepassing. NEOLIFE® is namelijk onderhoudsvrij. “De producten zijn kleurecht, waterafstotend en rotten niet, waardoor er geen coatings meer aangebracht hoeven te worden”, aldus Roel. “Dankzij de toevoeging van minerale zouten beschikken de producten bovendien over brandwerende eigenschappen die gaan tot brandklasse B.”

Introductie Cover Smart
Onlangs is de NEOLIFE®-lijn uitgebreid met een nieuw product: de Cover Smart. “Tijdens de BouwBeurs introduceren we dit product, dat zich perfect leent voor de prefab-industrie”, zegt Roel. “Door ons assortiment te blijven vergroten, ontstaat er steeds meer keuze. En zijn we in staat om voor elke toepassing een passende oplossing te bieden.”

Hal 9, stand D012
De BouwBeurs vindt plaats van 4 tot en met 8 februari in de Jaarbeurs Utrecht. Roel is met zijn bedrijf LJ Solutions te vinden bij stand D012 in hal 9. “In deze speciale R&D-hal kunnen architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven proeven van de nieuwste ontwikkelingen in de markt”, besluit Roel. “Een bezoek waard dus.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details