Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Perfecte bescherming tegen brand en rook
S200 wanden in project DSM Sittard.

Perfecte bescherming tegen brand en rook

Om de doorslag en overslag van een eventuele brand te vertragen en om alle aanwezigen in het pand een veilige vluchtroute te bieden, moeten compartimenteringsscheidingen en extra beveiligde vluchtroutes zoals trappenhuizen voorzien worden van brandwerend glas. Interior Glassolutions B.V. biedt hier verschillende oplossingen voor aan. Bovendien levert en installeert de Veenendaalse specialist in glassystemen voor interieurtoepassingen een uitgebreid assortiment rookwerende glassystemen, die voldoen aan de nieuwste Europese Sa- en S200-classificaties.

Het Bouwbesluit stelt specifieke eisen aan de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO), weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions B.V. “Bovendien moest brandwerend glas voldoen aan bepaalde weerstandklassen, zoals E, EW of EI. Weerstandsklasse E is afgelopen juli vervangen de Europese Sa (koude rook, getest bij een temperatuur van 20°C) en S200 (warme rook, getest bij een temperatuur van 200°C) classificaties. Een belangrijke en goede ontwikkeling, omdat niet de brand zelf, maar bijkomende rookontwikkeling doodsoorzaak nummer 1 is bij brand. Inmiddels hebben wij verschillende glassystemen getest conform de Europese Sa- en S200-classificaties. En ook voor de komende maanden staan nog diverse tests gepland, waarmee wij aantoonbaar aan de nieuwste eisen voor rookverspreiding en brand- en vluchtveiligheid voldoen.”

Brandwerend glas is gehard glas met een metaalcoating en/of kleurloze en brandwerende tussenlaag, vertelt Roelofsen. “Meest populair op dit vlak is ons veiligheidsglas met gelcoating. Wanneer onverhoopt brand uitbreekt, dan zal de vuurzijde van dit glas breken. Op dat moment komt de brandwerende gelcoating van de glazen wand of deur in contact met zuurstof en zal deze automatisch opschuimen. Als gevolg hiervan worden warmtestraling en/of temperatuur ondervangen, waardoor een tijdelijke barrière en veilige vluchtweg ontstaat.” Om daarnaast ook voldoende weerstand te bieden tegen rookdoorgang, worden specifieke eisen gesteld aan de kozijnconstructie en plaatsingsmaterialen. “Eventuele kieren moeten perfect worden afgedicht”, aldus Roelofsen. “Recente tests hebben aangetoond dat de kierdichtingen die wij hanteren voor onze geluidswerende glassystemen, ook perfect aan de Sa- en S200-eisen voldoen. Hiermee vangen onze klanten dus meerdere vliegen in één klap en gaan (brand)veiligheid en comfort perfect hand in hand.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details