Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Projecten

Perfect afgewerkte vloeren

Foto-2—Brugmans-Groep
Twan, Tonny, Kevin, Miquel en Dave zorgen er samen met projectleider Ron voor dat het gehele pand bij Vanderlande in Veghel wordt voorzien van een prachtig vloerdesign.

Tekst | Chris Elbers

Beeld | Brugmans Groep

13 juli 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het familiebedrijf verzorgde in opdracht van hoofdaannemer Bouwbedrijf van de Ven alle cementdekvloeren en diverse vloerbedekkingen in het hagelnieuwe pand.

Brugmans Groep en Vanderlande zijn geen vreemden van elkaar. “Vijf jaar geleden hebben we voor Gebouw 50 al de cementdekvloeren gemaakt”, zegt directeur/eigenaar Walther Brugmans. “Een opdracht die met de realisatie van Gebouw 60 een mooi vervolg heeft gekregen. We zijn in concurrentie door Bouwbedrijf van de Ven geselecteerd om 6.000 m2 cementdekvloer én de afwerking daarvan te realiseren.” Die afwerking omvat circa 1.000 m2 kunststof gietvloer in de sanitaire ruimten, zo’n 8.000 m2 tapijttegels in de kantoren en ongeveer 4.000 m2 pvc-vloer in de algemene ruimten. “Nadat we in de periode oktober 2020 en januari dit jaar de cementdekvloeren hebben aangebracht, zijn we aansluitend gestart met de afwerking. Daarvoor hebben we recent de puntjes op de i gezet.”

Als de vloer, muur of het plafond nog (te) vochtig is, kan er geen afwerking worden aangebracht in verband met o.a. hechting. Door middel van een vochtmeting stelt projectleider Ron Snoeren vast of de vloerafwerking kan worden gelegd.

Het feit dat Bouwbedrijf van de Ven zo veel mogelijk lokale onderaannemers bij het project betrekt, wordt door Brugmans erg gewaardeerd. “We vinden het geweldig wanneer we voor Veghelse bedrijven opdrachten mogen uitvoeren. Zeker wanneer die het kaliber hebben van dit project”, aldus Brugmans, wiens focus alweer ligt op een volgend werk. “Vanderlande heeft ons gevraagd om in het komend najaar en het voorjaar van 2022 een aantal bestaande panden op de campus van nieuwe vloerbedekking te voorzien. Voorlopig zijn we hier dus nog niet klaar….” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details