Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Per balk een maatwerk bescherming

Per balk een maatwerk bescherming

Een brandveilige staalconstructie

Om Het Element in Amersfoort brandveilig te maken, werd Saber Brandbeveiliging ingeschakeld. Zodra het pand wind- en waterdicht was, voorzag zij de hele staalconstructie van een brandwerende coating. Nadat de installaties waren gemonteerd, dichtte zij alle doorvoeren.

​Zo gaf Saber Brandveiligheid in totaal 860 strekkende meters staal de bewerking die nodig was om Het Element optimaal brandveilig te maken. Per profiel bepaalden de specialisten van Saber welke laagdikte hiervoor nodig was. “Een H-balk die gedeeltelijk in de muur is geplaatst, vraagt minder bescherming dan een H-balk die vrij is geplaatst”, vertelt Edgar van Leeuwen, directeur van Saber Brandveiligheid. “Veelal zijn de gewenste brandwerende eisen aangegeven in het bestek. In dat geval weten we dat de bescherming voldoet aan de voorschriften van het Bouwbesluit en hoeven we deze alleen maar aan te brengen. Als er geen bestek is, zoeken wij voor de klant uit wat nodig is.”

Brandwerende oplossingen

Aan kennis ontbreekt het niet binnen Saber Brandveiligheid. Directeur/eigenaar Van Leeuwen begon zijn loopbaan bij een producent van brandwerende coatings en vloeistoffen en volgde meerdere cursussen in brandwerende voorzieningen. Brandveiligheid was ruim 25 jaar de rode draad in zijn loopbaan. In 2016 begon hij zij eigen onderneming, die nu ruim veertien vakmensen telt. Zij denken mee met brandveiligheidsadviesbureaus, vastgoedeigenaren en bouwend Nederland, zodat een brand niet overslaat van de ene naar de andere ruimte. Ze dichten doorvoeren in wanden, plafonds en vloeren, maken staalconstructies optimaal bestand tegen bezwijken en creëren hiermee veilige vluchtroutes. “Onze mensen redden levens en gebouwen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details