Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Partnerbedrijven bekronen samenwerking met grootschalig dakproject

Partnerbedrijven bekronen samenwerking met grootschalig dakproject

Voor HDO, Dakned en Unilin Insulation is het één van de hoogtepunten van 2019: de realisatie van het dak van Distriport Waalwijk. Dit nieuwe, omvangrijke logistieke complex op bedrijventerrein Haven 8 in Waalwijk heeft een totale vloeroppervlakte van ruim 83.000 vierkante meter en telt 104 docks. Daarbij is de duurzaamheidsambitie hoog. Bij oplevering moet het complex minimaal aan de eisen van BREEAM ‘Excellent’ voldoen.

“Een bijzonder project”, zegt directeur John Heemskerk van Dakned. “In de eerste plaats vanwege de omvang van het complex. We hebben het hier over een distributiecentrum van bijna 70.000 vierkante meter, met een mezzaninevloer van ruim 12.000 vierkante meter en een aanpandig kantoor van zo’n 2.250 vierkante meter. Normaal gesproken gaan dit soort projecten naar de grote spelers in de markt. Het is in die zin dus ook bijzonder dat wij, als middelgrote vakgroothandel van platdakmaterialen, dit project binnenhaalden. Dit had mede te maken met onze handelingssnelheid in het offertestadium en onze professionele ondersteuning. De vertrouwde jarenlange samenwerking met HDO en Unilin Insulation speelde hierbij een cruciale rol.”

Vaste partners

Dakned is een ervaren leverancier van bitumineuze en kunststof dakbedekkingssystemen voor platte daken, met vestigingen in ’s-Hertogenbosch en sinds zeer kort in Rotterdam. HDO en Unilin Insulation behoren al jaren tot de vaste partners. Heemskerk licht toe: “HDO is een dakbedekkingsbedrijf uit Barendrecht, al 36 jaar actief in de markt en één van de dakbedekkingsbedrijven die we duurzaam aan ons verbonden hebben. Unilin Insulation uit Oisterwijk, producent van PIR isolatieplaten en zelfdragende dakelementen, is één van de twee leveranciers van isolatiematerialen waarmee wij werken. We hebben een goede klik met Unilin Insulation, zowel met het bedrijf als met onze contactpersoon aldaar. Zo’n project als Distriport Waalwijk voeren we dan ook graag in samenwerking met Unilin Insulation uit.”

De realisatie van het dak van Distriport Waalwijk is voor HDO, Dakned en Unilin één van de hoogtepunten van 2019.

 

Meer dan leveren

Dakned werd door HDO bij de nieuwbouw van Distriport Waalwijk betrokken voor het leveren van de platdakmaterialen voor het distributiecentrum en het kantoor. Dakned betrok vervolgens Unilin Insulation bij het werk, voor het isolatiemateriaal. “Gezien de hoge BREEAM-certificering van het gebouw wordt er meer van de leveranciers verwacht dan het leveren van de gevraagde producten”, aldus Heemskerk. “Zo moet de hele administratie rondom de producten, waaronder de herkomst van materialen, op orde zijn. Bij Unilin Insulation is dit het geval. Bovendien weten we wat we aan elkaar hebben. We hebben met z’n drieën al aan meerdere projecten, ook met BREEAM-certificering, bijgedragen.”

Vier lagen

Het dak van Distriport Waalwijk is opgebouwd uit vier lagen. De onderste laag is een dampremmende laag van PE-folie met een echte dikte van 0,2 millimeter. Daarop komt de isolatielaag, bestaande uit UTHERM PIR isolatieplaten van Unilin Insulation met een dikte van 142 millimeter. Deze platen hebben isolatiewaarde Rc 6.0, waarmee zij voldoen aan de BREEAM-vereisten. Heemskerk: “Op deze platen komt het tweelaagse bitumensysteem van Icopal, een vooraanstaande producent van bitumen en PVC dakbedekking, waarmee wij veelvuldig samenwerken.” Dakned leverde eveneens de bevestigers voor het dakpakket.

Prettige samenwerking voortzetten

De eerste fase van de nieuwbouw van Distriport Waalwijk, zo’n 32.000 vierkante meter, is inmiddels opgeleverd. Heemskerk kijkt met trots en tevredenheid terug op de werkzaamheden en de samenwerking met HDO en Unilin Insulation. “De realisatie van de tweede fase start in december 2019”, zegt hij. “Dan zetten we onze prettige samenwerking op dezelfde manier voort. De eindoplevering in februari/maart 2020 zien we met vertrouwen tegemoet.”


Beneluxstraat 1

5061 KD Oisterwijk

T +31 13 523 13 13

E [email protected]

W www.unilininsulation.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details