Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

Parkeergarage Garenmarkt | Specialist levert 600 prefab elementen voor parkeergarage

Het Markelose Holcon BV, onderdeel van de Holterman Groep, ontwikkelt, produceert en monteert prefab betonelementen voor utiliteits- en appartementenbouw en...

holcon-bv.-steden1138-12-pagina-full-colour-advertentie-276-kopieren

27 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het Markelose Holcon BV, onderdeel van de Holterman Groep, ontwikkelt, produceert en monteert prefab betonelementen voor utiliteits- en appartementenbouw en voor GWW. De firma beschikt daarvoor over productiefaciliteiten in het Duitse Xanten en Hattersheim bij Frankfurt.

“We doen meer dan alleen maar prefab betonskeletten en andere prefab betonelementen produceren. Het eerste project dat we voor de bouw­combinatie Dura Vermeer – BESIX gebouwd hebben, was de Lammermarkt in Leiden. Later volgde voor Dura Vermeer ook nog parkeergarage Toernooiveld in Den Haag, in prefab beton ontworpen in nauwe samenwerking met ingenieursbureau Bartels uit Utrecht. Hiervoor stonden we in voor de complete engineering. Als klanten dat wensen, kunnen we de elementen ook monteren via onze partner Mammoet Prefab Montage uit Etten-Leur”, legt commercieel adviseur Marcel van Engen uit. “Onze oplossingen hebben heel wat voordelen voor de uitvoering. De opdrachtgever is dan weer vooral gediend met de korte bouwtijd en de relatief eenvoudige manier van bouwen.”

Parkeergarage Garenmarkt was echter nog complexer dan de vorige projecten. Hiervoor heeft de bouwcombinatie gekozen om rechtsreeks met ingenieursbureau Bartels samen te werken. “Op basis van de voorlopige productietekeningen konden wij gericht een aanbieding maken t.b.v. de productie en levering. Uiteindelijk hebben we ongeveer 600 prefab elementen geproduceerd, zoals wanden, diverse typen balken, vloerplaten en randbalken, om er maar een paar te noemen, goed voor 3.000 kubieke meter beton en 400 ton staal”, zegt Van Engen. “Alle elementen werden in Hattersheim Dld geproduceerd en per schip naar Amsterdam getransporteerd om vervolgens ‘per as’ naar Leiden te pendelen. In februari 2018 kregen we de opdracht en in maart 2019 hebben we de eerste elementen geleverd, die door Kuijpers Montage op de bouwplaats gemonteerd werden.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%