Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Parkeergarage Garenmarkt | Binnenstedelijke parkeergarages zorgen altijd voor een bijkomende uitdaging

Parkeergarage Garenmarkt | Binnenstedelijke parkeergarages zorgen altijd voor een bijkomende uitdaging

Funderingsaannemer Franki Grondtechnieken B.V. realiseerde de wanden en kolommen voor parkeergarage Garenmarkt in Leiden. “We hebben eerst sleuven van 25 meter diep en 1 meter dik gegraven, die nadien ter plaatse zijn volgestort met beton. Zo ontstonden de buitenwanden van de parkeergarage. De kuip werd immers nadien volledig ontgraven. Daarnaast hebben we ook nog de verschillende kolommen voorzien, die de pijlers voor het dak vormen. Gedurende ongeveer 4 maanden zijn we met 2 teams van telkens 5 personen op de werf actief geweest”, legt directeur Jan-Wim Verhoeff uit.

“Elk project is uniek, maar hier zorgde de locatie middenin de stad voor de grootste uitdagingen. Daar moet immers rekening worden gehouden met trillingen en geluidsoverlast voor de omgeving. Bovendien moest ook heel wat materiaal aangevoerd worden, waaronder 6.000 m³ beton en 5.000 ton wapeningsstaal. Daarvoor moesten zowat 600 vrachtwagens met beton en nog eens 100 met wapening door studentenstad Leiden rijden.”

Franki Grondtechnieken B.V., opgericht in 1934 en een volle dochter van Franki Foundations Belgium, is een funderingsaannemer die zich vooral focust op speciale opdrachten en technieken. Dankzij een jarenlange ervaring en een zeer uitgebreid machinepark kan de firma voor elk project een optimale techniek aanbieden voor het realiseren van funderingen, maar ook voor renovatie, kerende wanden, injectiewerken, sanering en grondverbetering. “Eigenlijk legde de Belgische oprichter Edgard Frankignoul ruim 100 jaar geleden de basis voor onze firma met de introductie van zijn Franki paal. Op korte tijd werd met deze innovatie een enorm imperium uitgebouwd. Nadien is de onderneming zich ook gaan focussen op algemene bouwwerken en zijn er wereldwijd heel veel bedrijven met de naam Franki ontstaan”, zegt Verhoeff. “Franki Grondtechnieken valt nog steeds onder de oude Franki, het huidige Franki Foundations Belgium, en is sinds 2008 onderdeel van de BESIX Group. We hebben inmiddels een indrukwekkende lijst van referentieprojecten, gaande van het ontwerp tot de uitvoering van funderingswerken voor bouw, utiliteitsbouw en civiele projecten.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details