Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Parkeergarage, Emmen | Multifunctioneel gebouw met  riante parkeergarage in Emmen

Parkeergarage, Emmen | Multifunctioneel gebouw met riante parkeergarage in Emmen

Het Raadhuisplein in Emmen vormt momenteel het podium voor een groot bouwproject. Tegenover Wildlands, aan de zuidzijde van het Raadhuisplein, bouwt Akor Bouw uit Rijssen een pand van 92 meter lang, 57 meter breed en 23 meter hoog. Tevens wordt de bestaande parkeergarage onder het Raadhuisplein uitgebreid.   

We spreken met Jan Nijkamp, projectleider bij Akor, over wat een multifunctionele hoogbouw moet gaan worden. “Momenteel werken we aan de parkeergarage”, schetst hij. “Dit betreft de uitbreiding van de huidige parkeergarage onder het Raadhuisplein. De bestaande parkeergarage bestaat uit twee ondergrondse parkeerlagen. De uitbreiding bevindt zich op niveau -1 en telt zo’n 5.000 m2. We bouwen twee nieuwe hellingbanen met technische ruimten en een sprinklerbassin tegen de bestaande parkeergarage aan, om niveau -2 te ontsluiten. Er komt een nieuwe in- en uitrit voor de gehele garage – de oude is vervallen – op de kop van het nieuwe deel.”

DOK_Raadhuisplein_Emmen

Bovenlangs de dakrand zijn sierpanelen voorzien, uitgevoerd in decoratief uitgelaserde metaalplaat.

 

Bovenbouw kraagt 9 meter boven de tunnelwand uit

Bovenop de betonbouw die de parkeergarage vormt, komt de bovenbouw, uitgevoerd in een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. Nijkamp: “Deze bovenbouw komt 9 meter verschoven ten opzichte van de parkeerkelder en zweeft boven de bestaande tunnelwand uit. De eerste twee bouwlagen van deze hoogbouw zijn voor commerciële doeleinden. Daar worden straks de Rabobank, Grand Café Het Postkantoor, een Sushi Tapas restaurant en aanvullende commerciële ruimtes in gehuisvest. Daarboven komen de lobby en vergaderzalen van het Fletcher hotel dat zich er zal vestigen. De entree van het hotel is uiteraard op de begane grond. De hotelaccommodaties komen in de drie daarboven liggende verdiepingslagen, in totaal spreken we over 88 kamers. Op de 6e verdieping worden twee grote penthouses gerealiseerd.”

De buitenmuren van de hoogbouw zullen gebouwd worden met penanten met een reliëf uitgevoerd in houtskeletbouw, aan de buitenkant worden deze penanten voorzien van steenstrips. “Tussen de penanten komen aluminium vliesgevels en aluminium kozijnen”, vervolgt Nijkamp zijn verhaal. “Bovenlangs de dakrand zijn sierpanelen voorzien, uitgevoerd in decoratief uitgelaserde metaalplaat.”

Gefaseerd opleveren

Op het moment van dit schrijven werkt BudoBouw uit Zwolle aan de parkeerkelder. “We zijn in september 2018 begonnen met graven. De werkzaamheden aan de parkeerkelder worden na de zomer afgerond. Dan kunnen we aan de bovenbouw beginnen. Vanaf medio januari 2020 leveren we alles gefaseerd op. Het hotel zal opgeleverd worden in de periode mei/juni 2020. We leveren de parkeergarage, dus ook de nieuwe technische ruimtes en het sprinklerbassin in de parkeerkelder, volledig afgebouwd op, inclusief onder meer de vloercoating, installaties, bewegwijzering, nuts invoer en sprinklerinstallatie. De commerciële ruimten worden casco opgeleverd; de hotelkamers worden wel volledig afgebouwd opgeleverd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details